Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stediril-d


Autor Poruka

Marko

13.04.2002. 11:03

Poštovana Doktorice,

Prvo Vam moram uputiti pohvale na ove stranice pomoću kojih pomažete nama mladima,a i svim ostalim ljudima oko nekih medicinskih savjeta...
A sada imam pitanje...
Pošto cura i ja planiramo zapoćeti sexualni život htjeli bi se što bolje zaštititi od neželjene trudnoće..
Uz kondome znam da bi bilo dobro koristiti Anti-Baby pilule,no ne znam koliko su one baš zdrave, pa me zanima koliko je sigurno koristiti kondom i u slučaju da onda ,nedaj Bože, pukne uzeti "pilule poslije"??
I samo još jedno kratko pitanje...Bio sam u ljekarni i pitao sam za "pilule poslije" i apotekarka mi je dala Stediril-d..zanima me da li mi je dala dobro i kako ga primjeniti(mislim na koliku dozu treba uzeti cura-ćuo sam nešto kao dve odmah i onda 2 nakon svakih 12 sati...) u slučaju da kondom pukne??

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 08:30

Poštovani,
S obzirom da planirate primjenu mehaničkog sredstva za kontracepciju (prezervativ), moram Vas upozoriti da ona nije apsolutno sigurno sredstvo zaštite. Stediril D (po dvije tablete) primjenjuje se u dvanaest-satnim intervalima u tri navarata kao zamjena za tabletu poslije. Kontracepciju "dan poslije" važno je upotrijebiti unutar 24 sata od nezaštićenog odnosa. U tom slučaju važno je učiniti kontrolni beta hCG u terminu očekivane menstruacije (ukoliko će m. krvarenje biti "sumnjiva" izgleda) kako bi se isključilo postojanje trudnoće.