Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


temparatura u trudnoci


Autor Poruka

ZELJKA

23.05.2002. 17:33

Obracam Vam se za savjet po ko zna koji put u ocekivanju da cete malo smiriti moje strahove.Sad sam u 24 sedmici trudnoce .Prije osam mjeseci smo svi u kuci imali neku bakteriju u zeludcu koja izaziva temparaturu povracanje i slabost.to traje 48 sati odprilike .Sad ponovo u kuci su svi bolesni i sa strahom se budim naredni dan .Molim vas koliko je temparatura i sve to opasna za trudnocu i da li ona moze izavati spontani ili neke druge probleme .
Sve najbolje i nestrpljivo cekam Vas odgovor.
Hvala lijepa
Zeljka

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.05.2002. 10:53

Poštovana,
Porast temperature tijekom trudnoće (hiperpiremija) može imati negativnog utjecaja na ishod trudnoće te se u slučaju temperature više od 38°C preporuča antipiretska terapija (snižavanje temperature). Važno je isključiti postojanje bakterijske infekcije te u slučaju njene verifikacije primjenjivti antibiotsku terpaiju kako bi se spriječile komplikacije. Savjetujem primjenu obine hidracije kako bi se spriječilo dehidriranje.