Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Test za trudnocu


Autor Poruka

petra29

10.01.2019. 23:50

Postavani, je li tocan rezultat testa first sign 10 dana nakon odnosa odnosno 4 dana prije ocekivane menstruacije..
imam pojacan zuckasto sirasti iscjedak, osjetljivr grudi pa sam pomao zabrinuta

Ivo Balenović, dr. med.

11.01.2019. 10:05

Poštovana, 10 dana nakon odnosa, test sa prilično visokom sigurnošću pokazuje rezultat.

Nata001

17.02.2019. 19:15

Poštovani,
Radila sam prvi test (baby rapid) zbog preskočenog ciklusa u januaru (verovatno zbog kontraceptivnih pilula koje sam prestala da pijem u decembru), da bih bila sigurna i to preko 15dana od termina kad je trebalo da dobijem I test je bio negativan (tačnije, jedna crta je bila potpuno jasna, dok sam drugu samo ja videla Iz određenog ugla I to je više izgledalo kao mesto za drugu, nego druga crta, koja se na jasnom svetlu ni kad se gleda pravo u test nije uopšte videla), sad imam sve simptome pmsa, trebalo bi da dobijem, ali sam iz straha ponovila test (isto baby rapid) I isto je bio negativan tj nije se videla crta osim opet iz nekog ugla kad se gleda se nazire, dakle nije ni bledo roze, nije čak ni puna linija, već se samo nazire to mesto. Zanima me da li je to normalno za taj test I da li je moguće da I nakon toliko vremena (poslednja mens 23.decembar) ne bi prikazalo jasniju liniju ako je test pozitivan? Svakako ću otići na pregled ako nema ciklusa, ali me zanima da li imam razlog za brigu što se tiče testa? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

18.02.2019. 15:30

Poštovana, test isključuje trudnoću. Obzirom na vrijeme koje je proteklo od zadnje menstruacije test je točan. Nakon prestanka uzimanja oralne kontraceocije potrebno je neko vrijeme (do 3 mjeseca) da bi se ciklusi normalizirali. Savjetujem pregled.