Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Tri spontana pobacaja i posljedice


Autor Poruka

Bubamara12345

29.06.2020. 22:20

Postovani,

Molila bih Vas savjet...2016 godine sam imala prvu urednu trudnocu i rodila zdravu curicu, nakon toga kroz naredne godine imala sam tri spontana pobacaja. Prvi je bio u 13 tjednu, ali je otkriveno tek u 18 tjednu da je prestalo kucati srce. PHD nalaz nije pokazao nikakve malformacije ploda. Drugi spontani je je bio u 11 tjednu i takoder je prestalo kucati srce. Iz PHD nalaza nije se moglo nista iscicitati. Nakon drugog spontanog napravljene su pretrage kod hematologa i uocena je blaga sklonost zgrusavanju krvi ( PAI 1 4G/4G i MTHFR C/T ). Receno mi je da ce u slijedecoj trudnoci biti uveden Fragmin najmanja doza. Zadnja trudnoca bila je pocetkom ove godine. Nazalost nije se vidjela gestacijska vrecica, a beta hcg je rastao ali ne duplo. Bila sam u bolnici na promatranju i nakon sto je beta narasla na 16000 radena mi je kiretaza kako bi se potvrdila trudnoca unutar maternice. Trudnoca je potvrdena i pustena sam kuci, nakon nekoliko dana osjecala sam se jako loae i pala u nesvijest te sam vracena i bolnicu i ponovljena mi je kiretaza koja je bila zbilja najbolnoja do sada...druga kiretaza je napravljena 11.5. i nakon 35 dana dobila sam prvu mjesecnicu. Problem je sto se jako lose osjecam, umorno i kao da nesto nije uredu. Osjecam trnce i nekakvu cudnu bol koja se proteze od ispod oba pazuha prema ruci ali ne osjetim nikakve cvorice. Takoder izasli su mi limfni cvorici na preponi s desne strane i isto tako povremeno stvaraju nekakvu tupu bol i trnce. Dosta su tvrdi. Povremena bol u ledima... Sve sam to rekla na kontrolnom pregledu u bolnici, svom ginekologu i doktorici opce prakse. Poslali su me na vadenje krvi i sve je bilo uredu, crp nizak, a beta hcg je tada pao na 97. Dobila sam uputnicu za ultrazvuk dojke, ali termin je tek u 9 mj. Trenutno imam strah da nije neki veci problem u pozadini iako me svi uvjeravaju da je sve uredu...da li smatrate da su moje tegobe povezane s hormonalnim promjenama koje se desavaju u mom tijelu nakon dvije uzastopne koretaze ili bih ipak trebala privatno obaviti ultrazvuk dojke i mozda abdomena? Oprostite na dugom postu i hvala na razumijevanju!!!!

Ivo Balenović, dr. med.

30.06.2020. 10:20

Poštovana, teško je bez pregleda i određenih pretraga odgovoriti na Vaše pitanje. Simptomi koje navodite toliko su nespecifični da nije moguće sa sigurnošću reći o čemu se radi. Sve što Vam se desilo sigurno je ostavilo i određene psihičke posljedice, što isto tako može biti uzrok onome što navodite. Savjetovao bih da uradite hormonsku obradu i internistički pregled uz EKG.