Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trichomonas


Autor Poruka

maresi

29.04.2010. 17:05

Poštovani,
zbog problema s trichomonasom, dobila sam terapiju od 5 medazola koje sam trebala popiti u jednom danu (uz još Canesten vaginalete).
No, nakon što sam ih jučer popila, danas mi je urin tamno smeđe boje. Pročitala sam da je to rijetka nuspojava. Znači li to da terapija nije uspijela i dali se trebam javiti svom liječniku?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2010. 17:25

Terapija Medazolom po shemi 3+2 tablete odjednom učinkovita je u 90 do 95% slučajeva. Važno je da i partner uzme istovjetnu terapiju.
Daleko bolja shema uzimanja je 2x1 tabletu od 400mg na usta, isto tako i partner.Također je potrebno uzimati i Medazol vaginalete kroz 10 večeri.

maree123

07.11.2016. 13:45

Postovani,
bila sam na ginekoloskom pregledu i dr.je ustanovila da imam upalu odnosno Trichomonas vag. Propisala mi je vaginalete Medazol a nakon toga Rojazol.
Nisam imala nikakve simptome osim iscjetka bijele do zuto-smedje boje i blage boli u donjem dijelu trbuha. Iskoristila sam sve vaginalete medutim cini mi se da se iscjedak vratio. Mozete li preporuciti nesto sto se moze uzeti u ljekarni da bi mi pomoglo jer za pregled nemam vremena, putujem u drugu drzavu za koji dan. Nisam imala odnose 3mj.prije pregleda a ni nakon pregleda odnosno za vrijeme terapije. Doktorica je rekla da sam vjerojatno pokupila upalu preko wc-a.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.11.2016. 19:10

Nemate što uzeti u apoteci. javite se njoj za terapiju. Ako je trihomonas mora se i partner liječiti, bez toga nema uspjeha.

emilica1

20.02.2023. 15:15

Poštovani,
Imam jeddnog stalnog partnera vec godinama, redovito radim papa test svakih 6mj i sve je uredno osim hpv-a, danas mi se pojavio obilan žutozeleni iscjedak bez ikakvog neugodnog mirisa, vise zelen nego zut. Malo svrbi. Jel moguce da veza ocito nije vjerna i da sam se zarazila sa trihomonasom? Kakav test napraviti da budem sigurna jel trihomonas? Nisam sigurna jel moze mozda i kandida biti