Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trinovum


Autor Poruka

krina

21.11.2001. 21:41

Postovana gospođo doktorice,
mene interesira da li tablete Trinovum mogu izazvati migrenu i smanjeni libido.Jos bih Vas molila da mi kazete na koji se nacin prenosi Candida alba(oprostite ako je netocno napisano).Ima li neke veze sa stresom?
Unaprijed hvala!

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.11.2001. 19:39

Poštovana,
Mikotične infekcije (gljivice) rodnice se najčešće javljaju nakon primjene antibiotika koji možete trošiti iz različitih razloga, a veoma se često nalaze u pacijentica kompromitiranog imunološkog sustava, ako i onih sa šećernom bolesti. Prema tomu, ukoliko ste imali upalu grla te ste iz tog razloga trošili neku vrstu antibiotika, nemojte se začuditi što imate bjelkasti kredoliki iscjedak koji gotovo sigurno potječe od gljivične infekcije. U svrhu liječenja ovih promjena možete trošiti Geonistyn vaginalete ili Canesten cremu.
U nekih pacijetnica primjena oralnih kontraceptiva dovodi do glavobolja, pa čak i do smanjenja libida. Ove nus-pojave najčešće brzo prestaju (obično nakon 1-2 mjesečne primjene), te se preporuča strpljivost. Ipak, ukoliko ovakve promjene neće prestati može se pokušati s drugom vrstom kontraceptiva.