Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


triquilar


Autor Poruka

Vedrana

29.06.2002. 15:41

Postovana doktorice
Pocela sam piti Triquilar prije 4 mjeseca i tek mi se u ovom, 5 pakiranju, dogodilo da tjekom koristenja tableta imam mali tamnosmedji iscjedak , kao sukrvica pa me zanima dali je ta pojava normalna.
Pretproslo pakiranje sam bila prekasno popila tabletu pa sam kako pise u uputama odmah pocela piti sljedece pakiranje bez stanke. U uputama pise da se tjekom tog pakiranja moze pojaviti manje ili jace krvarenje ali nije se pojavilo. Nakon toga sam imala pauzu 6 umjesto 7 dana jer si htjedoh pomaknutu dan pocetka mjesecnice i mjsecnicu sam normalno imala a tek u pakiranju nakon te mjesecnice pojavljuje mi se taj iscjedak.
Molim vas ako bih mogla dobiti savjet.
I jos jedno pitanja. Naime, mjesecnice od kad pijem triquilar su mi puno manje obilne ali znaju trajat i do vise od tjedan dana pa me zanima jeli to isto normalno?
Zahvaljujem

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

30.06.2002. 22:59

Poštovana,
Pretpostavljam da dio odgovora na Vaše pitanje pmožete potražiti i u mojem prethodnom odgovoru pod istom ključnom riječi (triquilar).
Uobičajeno je da se kod korisnica oralnih kontraceptiva menstruacije smanjuju u opsegu, te u većini slučajeva i kraće traju. Ukoliko se naprotiv događa produljeno i spotting krvarenje, to je razlog da u dogovoru s Vašim liječnikom pokuša pronaći razlog ovakvim smetnjama (koje su najčešće uvjetovane preniskom dozom hormona) i eventualno poduzeti promjenu oralnih kontraceptiva.