Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudna


Autor Poruka

sanja

20.05.2002. 23:14

Pozdrav cijenjena doktorice,
Eto, danas sam saznala od doktora da sam trudna 4/5 tjedana i ta me vijest toliko usrećila da sam luda! Sada me zanima za koliko će se vremena na ultrazvuku moći vidjeti jasniji obrisi moje bebe pošto za sada se vidi samo gestacijska vrećica. Doktor me naručio za 6 tjedana na kontrolu, ali ja bih rado saznala kada će se to otprilike desiti .Puno Vam hvala i želim sreću svim trudnicama a posebno onima koji se trude zatrudnjeti, nemojte gubiti nadu! Još sam nešto Vas zaboravila pitati: Što znači kad doktor kaže da je za ovu trudnoću zaslužan desni jajnik? Po čemu on to zna? Hvala!!

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 23:50

Poštovana,
Kao prvo - iskrene čestitke. Vaša bebica moći će se vidjeti na ultrazvučnom ekranu već za 2 tjedna, te će se moći uočiti ne samo njene konture, već i postojanje srčane aktivnosti. Pregled kroz šest tjedana prikazati će bebu koja će imati sva obilježja humanog bića i doista ćete biti oduševljeni informacijama koje ćete dobiti tom prigodom. Istovremeno će se ocijeniti debljina nuhalnog nabora i procijeniti rizik od ev. kromosomskih oštećenja. Što se tiče "zasluge" desnog jajnika, liječnik je procijenio na temelju veličine i/ili prokrvljenosti da je desni jajnik u prošlom ciklusu ovulirao što je rezultiralo trudnoćom.