Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


TRUDNOCA


Autor Poruka

IVANA 27

08.11.2001. 20:27

Postovana doktorice zahvaljujem vam na dosadasnjim odgovorima i unaprijed na ovom. Imam 27 godina. Trudna sam 17 tjedana i ovo mi je druga trudnoca. Prva trudnoca je prosla bez ikakvih problema iako je bila viseplodna , imam dva krasna djecaka , jednojajcani. Naime sta mene muci ,prije nego sam ostala trudna napravila sam Papa test i nije bio u redu CIN-2 ima li to ikakvih utjecaja na moju trudnocu ? Doktor mi nije dao nikakvu terapiju jer kaze da tu nikakvi ljekovi ne pomazu. Moram napomenit da sam u 5 tjednu ove trudnoce krvarila pa sam pila DABROSTON TABLETE. Kada bi kao drugorotkinja trebala po prvi put osjetit micanje bebe, jer ja je jos ne osijecam. Unaprijed zahvaljujem.

Doc dr. sc. S. Kupešić

09.11.2001. 15:11

Poštovana gospođo Ivana,
Odstupanje u Papa nalazu može biti rezultat upalnih promjena, te je uputno isključiti akutnu infekciju i učiniti cervikalni obrisak kako bi se isključilo postojanje Ureaplasme, Mycoplasme, Chlamydie, aeroba ili anaeroba. Svaka bi se infekcija tijekom trudnoće trebala liječiti, kako ne bi došlo do rizika chorioamnionitisa (upale plodovih ovoja).
Što se tiče pomicanja bebe, očekivano je da se diskretni pomaci ploda osjete između 16. i 18 tjedna trudnoće. Kod drugorotkinja ovi se pomaci najčešće osjećaju već tijekom 17. tjedna trudnoće. Ukoliko imate bilo smetnji ili nevjerica vezanih uz pomake fetusa bilo bi dobro učiniti ultrazvučni pregled kojim će se jasno prikazati pomaci fetusa i srčana akcija.