Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća


Autor Poruka

zeljka

08.01.2002. 09:22

Imam 37g. godinu dana pokusavam ostati trudna,prvo mi je lijecnik savjetovao(dosada nisam nikada ostala trudna)da uzima antibaby pilule 4-6mj. da lakse zatrudnim(nisam ih nikad prije uzimala),pila sam ih do 5mj.2001,prestala sam i u 9mj. sam imala jako krvarenje bolove i spontani,plod je bio star mozda mj.dana.Svi nalazi nakon spontanog su bili ok..Dr.mi je rekao da radimo dalje na djetetu i da mu se javim u 1mj2002 ako necu zatrudniti.Sada bi mu se trebala javiti,jer nisam ostala trudna da li bi se trebala zabrinuti?

Doc dr. sc. S. Kupešić

08.01.2002. 19:15

Poštovana,
Morate biti svjesni da 37 godina podrazumijeva punu radnu snagu i kreativnost, ali nažalost to je dob koja zahtijeva oprez u žena koje žele ostvariti željenu trudnoću. Savjetovala bih Vam da se (naročito nakon ovog iskustva vezanog uz spontani pobačaj) javite u visoko specijalizirani centar za obradu i liječenje bračne neplodnosti gdje ćete dobiti sve upute vezane uz daljnje smjernice u obradi Vaših problema. Napominjem da do 38. godine života Zavod za zdr. osiguranje snosi sve Vaše troškove, dok nakon ove granice troškove liječenja i metoda asistirane oplodnje snose sami parovi. Stoga, možete se obratiti i na naš Odjel za neplodnost, Klinike za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Sveti Duh, uz prethodnu narudžbu na telefon, 3712109. Napominjem da je potrebno doinjeti svu dosadašnju dokumentaciju i doći sa Vašim suprugom.