Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća i anticelulitni gel


Autor Poruka

Andrea

10.03.2002. 10:54

Da li se u trudnoći mogu rabiti anticelulitni gel Vichy koji sadrži hvatač glukoze: diglukozin i rutin ,a2 blokatore escin i ginko biloba te tvar ksantin koji pospješuje razgradnju triglicerida.U 22 tjednu sam trudnoće.
Također da li mogu kombinirati Prenatal Natural Wealth i Heferol tbl a 350 mg(Hgb u 2 mj trudnoće je bio 134).Te da li trebam uzimat kalcij tablete,u Prenatalu ga ima samo 200 mg.
Hvala.

Doc. dr. sc. S. Kupešić

10.03.2002. 12:42

Poštovana,
U trudnoći možete koristi Prenatal zajednog s Heferolom i dopunskim kalcijem. Naročito ukoliko u prehrani ne unosite dovoljnu količinu kalcija (neadekvatanunos mlijeka, mliječnih proizvoda, ribe i sl) i željeza (meso, žitarice i biljke bogate Fe). Što se tiče anticelulitne terapije - s ozbirom da je ona lokalnog učinka i da ste u drugom tromjesečju trundoće (22 tjedna)- mislim da nema kontraindikacije za primjenu ovog preparata.