Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Veliki problem


Autor Poruka

Martina

11.03.2002. 14:09

Poštovana dokorice,

obraćam Vam se u nadi za savjetom. Naime, od početka godine konstatno imam gljivice kojih se nikako ne mogu riješiti. Posjećujem privatnog ginekologa koji mi je preporučio psihijatra. Nije to loše, ali tražim konkretnu pomoć. Te gljivice rješavam Rojazol vaginaletama i Canestenom, ali nema neke konkretne koristi. Vjerojatno je već došlo do rezistencije tih gljivica na navedene lijekove.
Prije godinu dana mi je dijagnosticirana Chlamydia koju sam liječila sa tabletama Ciprobay, koje sam uzimala 15 dana. Nakon toga mi je prvi test na Chlamydiu bio negativan, a drugi nikada ni nije napravljen, zbog konstatne prisutnosti tih gljivica. I moja liječnica opće prakse više ne zna što da radi. Nalaz urina pokazao je "dosta bakterija, sluzi i gljivica".

Hvala na odgovoru,
Martina

Doc. dr. sc. S. Kupešić

11.03.2002. 20:54

Poštovana,
Ukoliko se radi o rezistentnim (otpornim) gljivicama koje ne reagiraju na primjenu lokalnih antimikotika, trebalo bi porazgovarati s nadležnim liječnikom o ev. primjeni sistemske antimikotske terapije. Prije ovakvog liječenja Vaš će liječnik učiniti detaljnu laboratorijsku obradu koja uključuje određivanje kompletne krvne slike, šećera u krvi, jetrenih proba, hepatograma, urina sa sedimentom i dr. , kako bi se potvrdilo Vaše opće zdravstveno stanje. Za očekivati je da će na peroralnu terapiju doći do izlječenja gljivične infekcije, nakon čega bih preporučila da se cervikalnim obriskom isključi postojanje pridružene infekcije (npr klamidijske).