Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoca i clomid


Autor Poruka

iva

12.11.2001. 11:42

Poštovana doktorice,

prije godinu dana imala sam blighted ovum i buduci da imam neredovite cikluse odlucila sam se na pretrage kako bi dostigl azeljenu trudnocu. Hormoni su u redu, uspjela sam se rijesiti E.coli i vec sam ( sada ce biti )5.mjesec na clomidu-50mg ( od 5-9 dana ) no nista od trudnoce iako je u zadnje ciklusu folikula bila 24mm na 14 dan i u tom periodu smo imali odnose (12,14,16,19 dan isto tako i prije i poslije no nista ). Buduci da se obicno clomid pije max 6 mjeseci, pitam se sto bi trebalo poduzeti dalje i kako regulirati ciklus nakon clomida ?

S poštovanjem,

Iva

Doc dr. sc. S. Kupešić

13.11.2001. 18:51

Poštovana gospođo Iva,
S obzirom na Vašu anamnezu (anembrionalna trudnoća) i nemogućnost zanošenja tijekom pet do šest mjeseci, mislim da bi bilo uputno uputiti se u centar specijaliziran za obradu neplodnosti i infertiliteta kako bi se učinila cjelovita obra. Ovakva obrada uključuje više vrsta pretraga: hormonsku analizu, mikrobiološke pretrage, vaginalni UZV (po mogućnosti color doppler, a po potrebi i trodimenzionalni ultrazvuk), ispitivanje prohodnosti jajovoda i dr. Prema tome, ukoliko jednostavnim pristupom niste postigli željeni uspjeh, pravovremeno treba krenuti dalje kako bi se otkrio uzrok Vašeg problema.