Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoća i dojenje


Autor Poruka

Jasna

09.09.2004. 10:09

Lijep pozdrav!
Ja sam majka djevojčice od 21 mjesec i trudna sam 11 tjedana +3 dana. Moja dilema je vezana za dojenje u trudnoći. Naime, još uvijek dojim svoju curicu. Dojim je dva puta dnevno. U početku sam mislila da će sama prestati zbog promijenjenog sastava i okusa mlijeka uslijed hormona trudnoće, ali izgleda da to njoj ne smeta. Zanima me da li postoji neki medicinski razlog zbog kojeg bi trebala prestati dojiti, iako se meni čini da to ne smeta niti meni, a niti mojem djetetu? Možda mi i ne bi odvikavanje toliko teško palo da moje dijete sad ne kreće u jaslice i da nas za tjedan, dva ne očekuje selidba. Sve će to biti veliki stres za nju pa joj ne bi voljela priuštiti još jedan, ako to ne moram. Ja bi pričekala do njezinog drugog rođendana (naravno, ako ona sama odbije dojku prije, utoliko bolje), ali vas molim za savjet. Unaprijed hvala!

prof. dr. Marina Ivanišević

14.09.2004. 21:36

Draga Jasna,
preporuka je ne dojiti zbog razvoja djeteta u Vama, te stoga bez obzira na stresnu situaciju, možda je odlazak u jaslice i najbolje rješenje.