Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trudnoca i hormoni stitnjace


Autor Poruka

Ela

19.05.2002. 21:00

Postovani!
Zelim ostati u drugom stanju ali me malo plasi sto mi nalazi hormona stitnjace nisu sjajni.T3 i T4 su uredni ali TSH je uzasno ispod normale
tj. 0.02 a normalno je od 0.47 do 4.68.
Napominjem da sam od ranije lijecena Atyrazol tabletama zbog hipertireoze ali se situacija smirila nakon jednu godinu uzimanja tih tableta.
Narucena sam kod endokrinologa, ali na ovom forumu zelim cuti korisne savjete u vezi ovog problema. U dilemi sam da li u slucaju trudnoce uzimati ili ne uzimati tablete za stitnjacu.
Hvala puno i lijep pozdrav

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

20.05.2002. 22:29

Poštovana,
Pacijenticama koje imaju poremećaj rada štitne žlijezde savjetujemo prije trudnoće učiniti detaljnu endokrinološku obradu i nastaviti primjenu terapije u slučaju bilo kakvog odstupanja u nalazima.
Mislim da ćete nakon konzultacijskog pregleda kod endokrinologa dobiti jasne smjernice za daljnji postupak, te će nas veseliti da nam se ponovno obratite s konkretnim nalazima u slučaju bilo kakve dileme.