Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10774 | Broj poruka: 76826

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Trudnoća i iscjedak


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirelaa

30.03.2020. 18:15

Poštovani,
Trudna sam 26 tjedana, i već duže razdoblje imam pojačan iscjedak, nekad gušći nekad rjeđi , nekad prozirne a nekad bijele bole gušći. I otkrivena mi je GBS u urinu. E sad nemam nekih simptoma osim sto mi se čini da mi je vaginalno područje malo crvenije pa postavljam pitanje da možda imam gljivice?. S obzirom da nemam planiran pregled ginekološki jer to ne rade bez velike potrebe mogu li uzeti nešto na svoju ruku neke vaginalet možda cisti radi zaštite i poboljšanje flore?
Molim za savjet
Lp, Mirela

Dea15

30.03.2020. 19:55

Pozdrav,
trenutno sam u 31tj trudnoce,uzasno me boli donji dio leda,masirala sam se mozda 2min sa elektricnim masazerom,nakon toga sam procitala da ga se ne smije koristiti u trudnoci te me sad zanima moze li biti kakvih posljedica? Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 20:55

Poštovana mirelaa, prema navedenom vjerojatno se radi o gljivičnoj upali, što je česta pojava u trudnoći. Slobodno možete uzeti neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan myko kombi...)

Ivo Balenović, dr. med.

30.03.2020. 20:55

Poštovana Dea15, električni masažer ne može naškoditi trudnoći.

mirelaa

31.03.2020. 13:30

Da li je bolje uzeti neku od krema ili vaginalete?
Hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2020. 15:30

Ako je upala jača bolje uzeti vaginalete, ako je upala prisutna i izvana (po koži vulve) možete kombinirati vaginalete i kremu.

mirelaa

01.04.2020. 12:50

Jeli ok uzeti vaginalete canesten 1 tableta 500 mg u kombinaciji s kremom? Mislim s obzirom na trudnoću ?
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

02.04.2020. 09:35

Slobodno možete uzeti. Nije kontraindicirano u trudnoći.