Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ukidanje menstruacije tabletom


Autor Poruka

martina

25.03.2002. 00:01

sto mislite o novoj tableti kojom bi se kompletno ukinulo krvarenje(uzim a se 91 dan i zena krvari samo 1 put godisnje), a ispituje se na americkom trzistu?koliko bi to uopce bilo sigurno?na internetu je potkrijepljena pozitivnost tih tableta time da se navodno manjim brojem krvarenja i ljustenja smanjuje sansa za rak?!?s druge strane sam citala da se ne-ljustenjem,dakle nakupljanjem svog tog tkiva povecavaju sanse za rak....gdje je tu istina?hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

01.04.2002. 16:02

Poštovana,
Ovaj preparat o kojem postavljate pitanje je u fazi kliničkog ispitivanja, a rizik eventualnog raka endometrija i jajnika moći će se procijentiti tek dugogodišnjim praćenjem i epidemiološkim studijama koje će obuhvatiti veliki broj korsnica ove terapije. Mislim da bi svaki preuranjeni zaključak bio ishitren, a poznavajući rigorozne propise mislim da ovaj oblik kontracepcije zasigurno još jedno duže vrijeme neće biti dostupan na europskom tržištu.