Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ultrazvuk


Autor Poruka

anita

07.03.2002. 10:13

Poštovana doktorice,

u 20-tom sam tjednu trudnoće i jučer sam obavila ultrazvučni pregled. Rečeno mi je da je sve u redu osim što je BPD samo 40mm, a po prosjeku iz tablice trebao bi biti oko 44-45mm. Da li mi možete reći trebam li se brinuti zbog toga ako je sve ostalo u redu? Na sljedeći ultrazvuk naručena sam za 3-4 tjedna, trebam li otići i prije ili ne?

Unaprijed zahvaljujem,

Srdačan pozdrav!

Doc. dr. sc. S. Kupešić

08.03.2002. 12:12

Poštovana,
Ukoliko se radi o prvom UZV pregledu postoji mogućnost da se radi o kasnijem zanošenju, te da su biometrijska mjerenja manja za 1-2 tjedna. U Vašem upitu nedostaje podataka o ostalim mjerama fetusa (duljina bedrene kosti, FL) koja će najbolje objasniti radi li se o simetrično manjem fetusu što bi moglo potvrditi sumnju da se radi o kasnije zanošenju. Mislim da je vremenski interval 2-3 tjedna dostatan da se utvrdi radi li se o takvom slučaju, te bih sugerirala da se obratite Vašem liječniku na ponovni UZV kroz 3 tjedna kako bi ustanovio značajke rasta Vaše bebe.