Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala


Autor Poruka

srceee

24.05.2021. 23:45

Postovanje,
Radila sam nalaz urina. Rezultati su bili:masa leukocita, boja zamucen, 0 bakterija. Takodje sam radila i urinokulturu i bila je uredna. Nemam velikih poteskoca sa mokrenjem, osim malo peckanja i ponekad osjetim da mi je mokraca bas topla. Imam i iscjedak kao vodenast, ponekad bijele boje. Bila sam kod doktorice i dobila baktrime i uputnicu da poslije ispijanja ponovim nalaz urina. Ispila sam tablete, naravno uz dosta tekucine, ponovila nalaz i ponovo isto sve kao da nisam ni pila tablete. Otisla sam ponovo kod doktorice rekla mi je da odem ginekologu, jer bi to mogao biti problem sa upalom rodnice. Da napomenem da s muzem imam redovne spolne odnose. Menstruaciju imam redovnu. E sad zadnjih dana radimo na bebi (prva beba) sad sam se malo prepala sta bi to moglo biti i da li moze uticati na trudnocu ? Sta znace ti visoki leukociti ?

Ivo Balenović, dr. med.

25.05.2021. 10:10

Poštovana, povišeni leukociti u urinu najčešće su znak uroinfekcije, no mogu biti povišeni zbog bubrežnih kamenaca ali i koncentracije urina. Savjetujem da kroz desetak dana ponovite pretragu. Ukoliko leukociti budu i dalje povišeni preporučam pregled urologa. To nema nikakvog utjecaja na trudnoću.