Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala bartholinijeve žlijezde ili nešto drugo?


Autor Poruka

Deadlynightshade

16.12.2013. 15:15

Molim vas da odgovorite ako je ikako moguće, u panici sam!
Prije 2 tjedna primjetila sam kvržicu ispod vilice i pretpostavila sam da su limfni čvorovi ili tako nešto. http://2.bp.blogspot.com/_ZWqgYBR...u-K21K860/s1600/head_lymphnodes2.jpg
Ova "preauricular".
Nakon što se ona povukla sama od sebe pojavila se mala kvržica na usnama pri ulazu u vaginu na mjestu bartholinijeve, ona je sada narasla na veličinu graška, i primjetila sam povećanu količinu vaginalnog iscjedka. I sada se pojavila još jedna mala kvržica na preponama.
http://www.stetoskop.info/index.p...86/images/stories/limfomi/slika1.jpg
na mjestu ove "appendix"
A prije dvije godine sam imala na pazuhu (malo veće od graška) i probola sterilnom iglom, kad je gnoj izašao splasnula je i više se nikad nije pojavila.
Zanima me da li će se samo od sebe povući ili je nešto ozbiljnije u pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2013. 22:20

Ne znam ovako o čemu se radi. Ako je gnojni proces ista je bolna, otečena i crvena i obično konfluira gnojni sadržaj na površini.
Ono što prikazuje druga slika su povećani preponski limfni čvorovi kao rezultat upale na vanjskom spolovilu, rodnici ili ulasku u rodnicu.