Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala Mjehura


Autor Poruka

natasa89

06.07.2011. 12:40

Poštovani, ne znam da li je ovo prava rubika ali me jednostavno zanima i mišljenje ginekologa,a moja je nažalost na godišnjem. Već par godina imam problema s mjehurom, odnosno nalaz urina mi nikada nije u redu, moj lječnik opće medicine mi odmah prepiše antibiotike i puno uvinog čaja, tako da sam ja svakih 2 mjeseca na antibioticima što je meni jednostavno nenormalno. Razlog zašto tražim drugo mišljenje je taj što ja nemam apsolutno nikakave simptome upale mjehura, niti učestalo mokrenje,niti peckanja, niti bol u donjem dijelu trbuha, ništa, što svaki put napomenem doktoru,ali me jednostavno ignoriraju. Sada san naletila na jedan članak gdje piše da osobe koje nemaju simptome,a nalaz urina im nije uredu, da se radi o 'asimptomatskoj bakteriuriji'. I zadnji nalaz papa testa sam radila u 4 mj.i sve je bilo u redu.
Hvala vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.07.2011. 00:15

Poštovana, nakon što popijete antibiotik nakon sedam dana savjetujem da napravite urinokulturu i antibiogram urina.
Ako se ne izolira ništa u mjehuru, savjetujem da napravite briseve vrata maternice, jel suludo je piti 2 mjeseca antibiotik bez ikakva poboljšanja.

Abembo

29.06.2012. 22:35

Poštovani!

Ne znam jesam li uopće pogodila temu i rubriku, ali nadam se da će te mi pomoći, jer sam već stvarno očajna i ne znam komu da se obratim više.
Ovako, prije dva-tri tjedna, dan nakon što sam imala spolni odnos s dečkom, počelo me peckati u mokraćnoj cijevi, mokrila sam svakih 15-ak minuta, javila se ružna bol u donjem dijelu leđa i trbuha. Nakon par dana ispijanja urosal čaja uputila sam se liječnici koja me odmah poslala na vađenje krvi- nalaz urina i CRP. I oni su bili uredni! Urinokulturu me onda nije poslala raditi i rekla je da sam se očito nahladila, makar ja stavrno ne znam gdje.Budući da sam često bolesna (grlo i slično) jako se čuvam, ne hodam bosa, ne sjedim na hladnom, klonim se propuha... I tako te smetnje traju već 2-3 tjedna, uključujući grozno pečenje prilikom spolnog odnosa i osjećaj da ću se pomokriti istog trenutka, makar sam bila na wc-u 5 minuta ranije. Imam osjećaj kao da me peče mokraćna cijev i osjećaj groznog pritiska na mjehur.
Ne znam da li da se uputim ginekologu ili da opet idem doktorici i zahtjevam da me pošalje raditi urinokulturu?
Ginekologa svakako namjeravam posjetiti, samo što je sad na godišnjem i uz to se čeka na pregled po mjesec dana sad
Oprostite ako sam pretjerala s obujmom poruke, ali već mi je dosta toga da ne mogu nikuda otići jer stalno moram na wc, te još gore, ti bolovi koji se javljaju tijekom odnosa uvelike mi utječu na psihu jer ne znam zašto se javljaju i zbog čega mi to ne prolazi. Još samo da napomenem, popila sam i kutiju urosal tableta, i svaki dan pijem urološki čaj 3 puta...Zapravo radim sve samo da mi to prođe i mogu normalno živjeti.

Lijep pozdrav i puno hvala na odgovoru unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.06.2012. 13:35

Poštovana, stvar je vrlo jasna kod vas. Radi se o upali mokraćnih puteve. Svakako se javite svojoj obiteljskoj liječnici da vam da terapiju za uroinfekt.
Prije nego što počnete sa uzimanjem terapije svakako sugeriram urinokulturu.

Abembo

30.06.2012. 20:30

Hvala Vam na brzom odgovoru!
Smatrate da bih zbog ovih bolova tijekom odnosa trebala uskoro posjetiti ginekologa ili da se naručim i čekam mjesec dana koliko se obično čeka na pregled?
I također, kako to da se očito radi o nekom infektu, a nalaz urina i CRP je bio dobar?

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.06.2012. 22:00

Svakako čim prije. Kod mokraćnih infekata krvna slika nije poremećena kao ni crp. Svakako sugeriram posjet liječniku, može se raditi i o uretritisu. Svakako prije terapije sugeriram urinokulturu.

Abembo

13.07.2012. 14:05

Pozdrav!
Obavila sam urinokulturu: leukociti i nitriti negativni, urin sterilan...
Ja sad stvarno više ne znam od kud mi onda ovi simptomi...
Svakako planiram ginekologu u ponedjeljak, kao hitni slučaj , ja se nadam...
Zanima me ako biste mi mogli molim Vas napisati o čemu bi se tu moglo raditi? Nestrpljiva sam već i prilično jadna zbog toga svega...
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.07.2012. 16:10

Poštovana, kao i u prijašnjem postu. Rekao sam vam da se može raditi o uretritisu, dakle upali mokraćne cijevi. Sugeriram da vam liječnik napravi bris uretre da se ustvrdi o kojim se bakterijama radi.

Abembo

17.07.2012. 21:45

Oprostite ako sam Vm eć dosadna stalnim ispitivanjem, ali željela bih čuti i drugo mišljenje...
Naime, bila sam kod ginekologa, kao hitni slučaj, objasnila nadugo i naširoko što me muči, napravljen mi je papa-test i ultrazvuk.
Ultrazvuk je uobičajen, kao i svaki put ciste na jajnicima (dijagnosticiran mi je PCOS kad sam imala 16 godina, trenutno pijem 500 mg Siofor jednom dnevno i Yaz kontracepcijske tablete), nisu vidljive nikakave izrasline koje bi stvarale pritisak na mjehur. Ginekolog mi je rekao, da JEDINO što može biti, budući da je nalaz urina sterilan, gljivična infekcija i propisao mi je Canesten kremu,vaginalete i Diflucan ( i meni i partneru).Također, ako niti to ne pomogne, predlaže mi laparoskopsku dijagnozu kako bi se vidjelo što to točno radi pritisak na mjehur i uzrokuje česte bolove u donjem dijelu leđa i trbuha. Međutim, meni ovo s gljivicama uopće nije jasno kako je moguće, budući da ne osjećam svrbež i ne znam kako bi one mogle uzrokovati učestalo mokrenje ili bolove koje sam opisala. Do sad sam nekoliko puta imala gljivičnu infekciju nakon korištenja antibiotika i simptomi su jednostavno bili drugačiji ( jak svrbež, crvenilo stidnice i bjelkaste naslage, povukli se nakon 3 dana canestena )dok sad toga nema...
Hvala Vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.07.2012. 22:40

Poštovana, kao što sam napisao i u prijašnjem postu. Mislim da svakako poslušate liječnika i da pokušate sa navedenom terapijom. Ja i dalje stojim kod prijašnjeg posta.

Kikimat

05.05.2013. 20:40

Poštovani,
Prije otprilike mjesec dana dobila sam upalu mjehura te mi je nedavno nadena bakterija Klebsiella u urinu. Prepisani su mi antibiotici koje nisam ni pocela piti no međutim unatrag tjedan dana uopce ne osjecam simptome koji su prije bili izrazeni (bol, ucestalo mokrenje). Trebam li svejedno piti tablete?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.05.2013. 21:00

Dakako da morate uzimati antibiotike.

ivana*

13.05.2013. 15:35

Poštovani,
vec tri tjedna me boli pri kraj mokrenja te imam neugodan osjecaj nakon tog. Mokraca mi ponekad ima neugodan miris i osjetim ponekad peckanje i svrabez. To me uglavnom boli na ulazu u rodnicu. Bila sam kod doktora (ne ginekologa) i prepisao mi je Sinersul forte tablete ali ja ne osjecam nikakvo poboljsanje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2013. 21:30

Ponovo ga posjetite. Neka promjeni antibiotik ili nek vam napravi urinokulturu. Današnje bakterije su često rezistentne i na novije antibiotike, i to nije lijek izbora za liječenje uroinfekcije.

Zerzan

07.10.2013. 14:00

Poštovani,
već mjesecima imam probleme s mokrenjem.. Najprije je počelo kao učestalije mokrenje, pokušala sam piti uvin čaj, no to nije pomoglo i mokrenje je postajalo sve učestalije. Uradila sam nalaz mokraće - nađeno je mnogo bakterija i povišeni leukociti te urinokulturu za koju mi je doktorice rekla da je sve u redu. Uzimala sam na svoju ruku kapsule brusnice te su se simptomi smirili, no nakon prestanka uzimanja kapsula simptomi su se vratili te me doktorica uputila ginekologu. Također, počela sam imati problema s bolovima tijekom spolnog odnosa, pojačanim isjetkom koji je ponekad bijele boje i pjenušav, a ponekad ljepljiv i žućkast, noćnim mokrenjem i kapanjem urina nakon mokrenja.

Problem je u tome što čekam na pregled već mjesec dana, naručena sam za pregled za 3 tj i ne mogu više izdržati ovo. Znam da sam si sama kriva jer sam toliko čekala da odem na pregled, ali stvarno ne znam što više da napravim. Na mogu otići hitnije jer trebam dobiti menstruaciju ovaj tjedan. Dal imate kakav savjet ili ideju o tome o čemu bi se moglo raditi?

Lp i unaprijed hvala na odgovoru. Isprike zbog podužeg posta sad

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.10.2013. 22:10

Ako je stvar ginekološka moglo bi se raditi o trihomonasu koji ide s iscjetkom u rodnici, dizurijom i mokraćnim smetnjama.
Terapija je metronidazol na usta i vaginalno.

Zerzan

07.10.2013. 23:20

Poštovani, puno Vam hvala na odgovoru. Da li se može raditi o trihomonasu ukoliko ne osjećam nikakvu bol ni žarenje prilikom mokrenja?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.10.2013. 11:50

Nema veze. Moguće je.

Zerzan

23.10.2013. 23:50

Poštovani, u prethodnim postovima sam Vam opisala svoje simptome - blijedožućkasti isjedak, učestalo mokrenje i bol tijekom odnosa. Odonda, obavila sam pregled i ginekologica mi je rekla da imam upalu (ništa drugo mi nije rečeno) te neka koristim vaginalnu kremu Dalacin svaka 2 dana (Dalacin ima 7 aplikatora, što bi značilo da će terapija trajati 14 dana), a partner neka se maze Canesten kremom.. Nije uraden cervikalni bris, nego samo papa test cije rezultate cu saznati za 2 mjeseca. Vjerujem svojoj doktorici, no malo sam zabrinuta te imam par pitanja za koja se nadam da ćete mi odgovoriti, tek toliko da cujem i drugo misljenje happy..

1. Da li ce terapija biti uspjesna s obzirom da jedno unistava bakterije, a drugo gljivice?
2. U ljekarni mi je rečeno da na receptu piše da je kremu potrebno aplicirati svakodnevno kroz 7 dana, no ginekologica mi je rekla svaka 2 dana.. Zanima me dal sam možda nešto krivo shvatila?
3. Nadalje, ako ću kremu koristiti svaka 2 dana, dobit ću menstruaciju prije 6. ili 7. umetanja kreme te me zanima što mi je činiti u tom slučaju..

Unaprijed Vam hvala na strpljenju i odgovoru te lijep pozdrav...

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2013. 09:15

Terapija je u redu. Osobno bih vam preporučio da koristite svaku večer. Kad dođe menstruacija tada pauza a nakon završetka krenite s ostatkom.