Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upala Mjehura


Autor Poruka

Zerzan

24.10.2013. 09:15

Poštovani,
Da li je normalno da se prilikom umetanja Dalacin kreme na aplikatoru pojavi krv, a ujutro smeđkasto rozni iscjedak? sad Unaprijed hvala na odgovoru..

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.10.2013. 13:25

Zna se dogoditi. Tkivo je upaljeno i osjetljivo i lako se zagrebe aplikatorom.

curica91

27.11.2013. 12:30

Poštovani,
već neko duže vrijeme imam potrebu za učestalim mokrenjem,moram napomenuti da pijem puno tekućine...Nemam nikakvih bolova, ni smetnji,urinokulturu sam obavila,nalaz uredan nema nikakvih bakterija. Dr.opće prakse mi je rekla da bi možda trebala napraviti briseve,te briseve sam radila prije manje od god.dana i nađena mi je ureaplasma za koju sam dobila terapiju doksiciklinom,poslije nisam ponavljala briseve. Zvala sam ginekologicu i sestra mi je rekla da je nalaz zadnjeg papa testa bio uredan(osim upale)i da ništa ne upućuje da se ureaplasma vratila..Poč.sljed.god idem na kontrolu i svakako ću tražiti ponavljanje briseva...e sad mene zanima da li je stvarno to učestalo mokrenje može biti od ureaplasme ? Ako ne da li je to normalno ? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2013. 16:50

Moguće je. Potrebno je napraviti i briseve mokraćne cijevi(uretre).

leaibruno

11.12.2015. 11:15

Poštovani,

zadnje tri godine imam problema s mokrenjem i bakterijama u urinu. Započelo je upalom mjehura i e. coli, dobila sam antibiotik koji nije previše pomogao jer se za dva tjedna upala vratila. Dobila sam novi antibiotik i koristila neki domaći pripravak te se nakon toga povuklo. Od tada me zna peći prilikom mokrenja, nekada više nekada manje, a čini mi se da sam se s vremenom i naviknula pa više toliko to ni ne primjećujem. Upala se u te tri godine znala vratiti, izliječila bih ju, ali su bakterije uvijek pristune u urinu kao i peckanje pri završetku mokrenja. Pila sam stvarno sve i svašta, a moj doktor više ni ne obraća toliko pažnju na to jer urinokultura bude sterilna, ali nalaz urina iz doma zdravlja pokaže bakterije. Slao me ginekologu nekoliko puta, sve je bilo u redu prva dva puta, no zadnji put prije mjesec dana ginekologica je rekla kako imam pojačan iscjedak žućkaste boje i liječila sam to Polygynax tabletama za rodnicu. Znalo me i prije boljeti prilikom spolnog odnosa, no u zadnja dva mjeseca nakon odnosa bol je stvarno jaka, imam osjećaj da moram istog trena mokriti i kao da me peče mokraćna cijev nekih pola sata nakon. Ne znam više što napraviti, što zatražiti od doktora koju pretragu. Bojim se da su bakterije prešle i u rodnicu zbog neadekvatnog liječenja te od tuda taj iscjedak. Napravila sam i ultrazvuk mokraćnog mjehura prije dvije godine te je sve bilo u redu. Zadnji urin je pokazao nešto bakterija, a doktor je rekao kako je to sve u redu, no mene peče i dalje, a posebno nakon spolnog odnosa. Što da dalje radim?

Ispričavam se na dugačkoj poruci i zahvaljujem Vam unaprijed.

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.12.2015. 20:10

Prema opisanom trebate napraviti briseve vrata maternice i mokraćne cijevi. Javite se ginekologu.

mateaaaa

15.12.2015. 09:20

Postovani,
Napisat cu vam sve od pocetka problema do danas. Znaci, prvi put sam dobila upalu mjehura prije 3god, i izljecila sam ju, bila je bakterijska upala mjehura, urinokultura nije oravljena tada tako da ne znam koja je bakt. Bila u pitanju. Nakon toga su se upale neprestano.pojavljivale nakon svakog odnosa. Nekih pola godine nisam imala problema s tim, i onda se opet pocelo ppjavljivati. 2 put u urinu u roku godine dana je pronadena e.coli koja je ljecena ali nakon tkga su se upale ponivo nakon svakog odnosa vracale. Isla sam kod ginekollga,.papa test je bio uredu. Ne znam.vise sto da radim, moj doktor vise ne zna sto bi mi prepisao, koristila sam puno vrsta tableta (klavophar, nolicin, ninur itd..) i nekoliko vrsta vaginaleta, te plyimicol kremu. U cemu moze biti problem? Vec sam psihicki ubijena tim upalama, da mi odnosi vise nisu uzitak, nego u iste stupam sa strahom jer znam szo me.ocrkuje nakon dan-dva (cesto mokrenje, osjecaj da mi je pun mjehur, bol pri mokrenju, iscjedak, i uzaaasna bol u zdjelici). Sto mi.je ciniti? Selim se u Austriju, tamo.neko vrijeme necu imati zdravstvo, pa me strah kako cu to tamo lijeciti, korjstit cu samo eurozdravstvenu ali sam cula da ona ne vrijedi u takvim situacijama..

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.12.2015. 18:40

Problem je u tome što se ne liječi i partner.Kod vas sugeriram cervikalne briseve i urinokulturu. Kod partnera briseve uretre i mikrobiološku analizu ejakulata.

mateaaaa

16.12.2015. 00:00

Ali u te 3 godine su bila 2 partnera, i s obojicom mi se pojavio taj problem..

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.12.2015. 22:20

Odgovorio sam vam što mislim o pretragama koje bi trebalo napraviti.

Mablablabla12

03.06.2016. 10:20

Poštovani, prije nekoliko mjeseci uzimala sam klavocin zbog umnjaka koji sam morala izvaditi, nakon toga dobila sam gljivice i koristila sam Canesten kremu i vaginalete. Osjetila sam da mi nije prošlo ali sam pustila da mi se tjelo malo odmori iz razloga što sam na antibioticima i vaginaletama već godinu dana konstantno. Saznala sam da imam ureoplazmu i niti jedan antibiotik mi nije pomogao dok nisam otisla u ljekarnu koja radi na prirodnoj bazi vaginalete. Bakterija je tada hvala bogu napokon nestala. Sada imam novi problem opet sam primjetila znakove gljivice (počela sam uzimat vaginalete) i da mi prilikom mokrenja pecka i tjera na wc a minutu prije sam bila. Sinoć je to bilo jako grozno, nisam mogla uopće spavati. Nakon mokrenja dosta jaka je bol i primjetila sam malo krvi kada sam se brisala. Odmah sam jutros otišla svojoj dr. Opće prakse i dala mi je antibiotik: Sinersul 400 mg + 80 mg i da se mažem canestenom. Doktorica mi nije mogla dati zbog vaginaleta urin na kontrolu.
Zanima me, mislite li je li to upala mjehura? Može li biti povezano sa ureoplazmom? Jesu li ovi antibiotici dobri za to?
Imam 23 godine i još nikada nisam imala upalu mjehura dosta me strah već svega toga.
Hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.06.2016. 11:55

Antibiotici su dobri. Koristite ih prema uputi liječnice. Vjerovatno se radi o upali mjehura.
Uz to uzimajte urološki čaj i probiotike npr. linex lady.

emilica1

03.12.2020. 22:00

Poštovani,

Nikad nisam imala problema s upalom mjehura dok nisam stupila u spolni odnos. Pretraga urina je pokazala da imam dosta bakterija u urinu i dobila antibiotik xorimax, pomogao malo ali nalaz i dalje los, cekam nalaz urinokulture. Citam po internetu da moze bit od spolnog odnosa, jel to stvarno istina i kako sprijeciti? Oce li stvarno pomoci mokrenje nakon spolnog odnosa? Ili da nedam partneru da me dira rukama i tako prenese bakterije dole? Molim vas dajte neki savjet

Ivo Balenović, dr. med.

04.12.2020. 09:50

Poštovana, do upale mokraćnog mjehura dolazi kada se umnože bakterije u koncentracije višoj od 10 na 5. To su najčešće bakterije koje normalno žive na čovjeku (poput E. colli) i ne prenašaju se spolnim putem. Najbolja prevencija upale mokraćnih puteva je dobra hidracija organizma (uzimanje tekućine) jer se na taj način (mokrenjem) mokraćni kanali 'čiste' od bakterija.

emilica1

04.12.2020. 18:30

Poštovani,

Urinokultura sterilna, a nalaz urina pokazuje da ima dosta bakterija, doktorica rekla da to moze biti i s kože kao, meni je bolje neg sta je bilo al ko da i dalje moram malo cesce mokriti. Nije mi dala nikakvu terapiju i zatvorila bolovanje, sto vi mislite?

Ivo Balenović, dr. med.

05.12.2020. 11:15

Ako je urinokultura sterilna ne radi se o upali. Bakterije u sedimentu znače kontaminaciju, a ne upalu (kako vam je doktorica rekla). Ako bi smetnje potrajale, uredite briseve uretre.

Majajhana

08.04.2022. 19:50

Poštovani uradila sam nalaz mokraće
Leukociti, eritrociti epitelne ćelije povećane, bakterija dosta, pijem uvin čaj i antibiotik citeral.. Ovo mi se desilo po završetku ciklusa koji je kasnio.. Peče me dole jako i bol u ledjima i desni jajnik.. Da li moze biti povezano ginekoloski pošto me je jako strah otići da mi ne kaže nešto loše. Pošto sam imala tumor štitne operisan prošle godine.

Ivo Balenović, dr. med.

12.04.2022. 15:40

Poštovana, potrebno je uraditi urinokulturu nakon terapije.