Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uplasena


Autor Poruka

Jasna

21.11.2001. 19:00

Cijenjena doktorice!
Molim Vas za savjet jer sam se uplasila. Primjetila sam sluzav iscjedak(nije obilan) koji je tamne boje (smedje - crvenkast) 17. dan ciklusa. Pritom osjecam 'tezinu' u donjem dijelu trbuha (kao pred mjesecnicu). Da li je moguce da je to ovulacijsko krvarenje, ili se moram sto hitnije javiti ginekologu? Na zadnjem papa testu sam bila u lipnju, i bio je uredan. Imam 28 godina i nisam radjala. Puno Vam hvala sto nadjete vremena za sve nas zabrinute i uplasene!

Doc dr. sc. S. Kupešić

22.11.2001. 19:50

Poštovana,
Ovaj oblik krvarenja doista može biti ovulacijsko krvarenje (ukoliko će biti trajanja jednog dana), ali i krvarenje koje se javlja uslijed anovulacijskog ciklusa ili neprimjerene funkcije žutog tijela (manjka hormona progesterona koji se luči nakon ovulacije) ukoliko će ovakvo "spotting" krvarenje potrajati dulje. Ukoliko imate pridružene bolove i ukoliko će se oni intenzivirati bilo bi uputno obratiti se ginekologu kako bi se isključilo krvarenje uslijed upalne promjene, prsnuća neke funkcionalne ciste ili nešto slično.
Nadam se da je krvarenje već prestalo, te da nemate nikakovih bolova pa neće biti potrebno učiniti dodatnu obradu.