Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

IRain

30.11.2010. 16:16

Pijem pilule Jasmin 3 godine i do prije 2 mj su mi ciklusi bili u sekundu točni. Pila sam tablu 21 dan, završavala u petak a krvarenje je počelo nakon 3 dana (utorak oko 3-4 ujutro), i trajalo do subote.

Prošli mjesec je "krvarenje" počelo dan ranije, i bilo jako oskudno, kao da je krv postojala, ali nije izlazila, i trajala je taj jedan dan.

Ovaj mjesec (trenutno) krvarenje je započelo oko 10h, i ništa ne izlazi, sve je to kao neka sluz, ništa konkretno kao inače.

Od početka menstruacije su mi bile uvijek obilne i dugotrajne te veoma bolne, te sam iz tog razloga pred 3g počela na savjet liječnika uzimati Jasmin. I do sada je sve bilo u redu. Osim što sam u lipnju ove godine imala pauzu od mjesec dana, pa ne znam da li to ima posljedice sada.

Ne znam je li to zbog stresa ili čega, ali budući da je sve uvijek bilo ko po špagi i na sekundu ovakva odstupanja od programa su samo izvor još većeg stresa...

Uz to imam ginekologa s kojim nisam zadovoljna, i grozim se odlaska k njemu ako je ovo ozbiljan problem, a naći slobodnog ginekologa (socijalnog) u Zg je... teško.

Hvala unaprijed.
IRain

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.11.2010. 22:30

Poštovana, ima mjeseci kad je menstruacija skroz oskudna. Ne mislim da se trebate brinuti, sve je u najboljem redu.
Ja sam ginekolog u Jastrebarskom i također imam ugovor sa HZZ-om. Dakle ako Vam nije daleko informirajte se o mom radnom vremenu te možete slobodno doći.

massa22

10.12.2010. 21:20

Pijem kontracepcijske pilule Yazz vec skoro godinu dana. Ovaj mjesec za vrijeme neaktivnih pilula, odnosno u vrijeme kada sad trebala dobiti menstruaciju ona je izostala. Takodje ovaj sam mjesec pila antibiotike i znam da oni uticu na sigurnost pilula pa smo partner i ja smo koristili dodatnu zastitu (prezervative). Vjerujem da nisam trudna jer smo stvarno odgovorni i pazimo, a i radila sam test i negativan je. Sta je razlog izostanka menstruaciji i da li je ipak trudnoca moguca ili je ovo samo "silent" mrtsneuacija? hvala na odgovoru?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2010. 22:10

Poštovana , kao što rekoh u prethodnom postu neki put je menstruacija uz upotrebu niskodozažnih kontraceptiva iznimno oskudna čak se i ne primjeti ili čak i izostane.
Nastavite dalje uzimati Yaz bez prestanka kontinuirano i ne trebate se brinuti.

nela81

13.12.2010. 14:56

Dobar dan. Moje menstruacije su uvijek točne u dan,ciklus 28 dana. Prije 3mj sam počela piti trinovum kontracepcijske pilule. Po prestanku uzimanja pilula idući dan se pojavilo krvarenje. Ovaj mjesec kasni 5dana,točnije u srijedu za 2dana trebam počet piti novo pakovanje. U vrijeme ovoga ciklusa imala sam upalu-čir i pila sam cefalin kapsule 5dana po 2000mg. Moj ginekolog rekao mi je da one neće utjecati na kontracepciju. Ja menstruacju nisam dobila ali imam iscjedak bijeli bez mirisa,kao da imam ovulaciju ali 3 puta jaču,osjetim kad curi pa pomislim da je menga. Jajnici me probadaju lagano,a kod mene ako me probadaju prije menge probadaju u noći ako ju dobijem pa onda ujutro malo osjetim bol. Osjetim neku tupu bol u sredini leđa. Sada ne znam što da uradim? da li je rano za test,obzirom da kasni 5dana? nebih htjela počet piti konracepciju ako je za test prerano i pokaže negativno a ja pozitivna????????

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.12.2010. 17:15

Poštovana, ne mislim da ste trudni. Doći će menstruacija za svaki čas.

lavica888

09.02.2011. 20:41

pocela sam piti kontracepcijske pilule "qlaira" danas sam popila prvu pilulu iz druge kutije..prije sam pila yasmin i nisam imala nikakvih problema,al zbog svih afera oko njih ginekolog mi je preporucio ove nove..proteklih mjeseci mi je menstruacija bila redovna,a ovaj mjesec je izostala..za sad..nema nikakvih naznaka da bi trebala doci,cak nemam ni bolove u grudima i natecenost kao inace,a s deckom sam imala spolne odnose i nismo se bas pazili s obzirom da smo svugdje procitali da smo s pilulama sigurni..zanima me da li bi se trebala zabrinjavati ili mozda kupiti test?? citala sam vase odg.na druga pitanja al nisam bas sigurna da sam nasla pravi odgovor.. unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.02.2011. 13:50

Poštovana, ne morate se brinuti, samo nastavite uzimati kontraceptive redovito. Ne treba Vam test na trudnoću. Slijedeći ciklus će Vam doći menstruacija sigurno.

teichr

04.03.2011. 00:26

Poštovani,
već nekoliko godina koristim pilule trinovum, zadnja dva mjeseca mi je menstruacija bila poprilično oskudna a ovaj mjesec je izostala. Pilule sam pila svaki dan ali ne u isto vrijeme. Također imala sam samo jedan odnos i to večer kada sam trebala popiti posljednju tableticu, koju sam tada zaboravila popiti i popila sam ju sljedeće jutro. Mislite li da sam trudna i da li bi trebala promijeniti kontracepcijske pilule ukoliko nisam?
hvala unaprijed...

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2011. 23:40

Poštovana, niste trudna. Ne mislim da išta trebate mjenjati. Tim koji dobiva se ne mijenja. Nastavite uzimati pilule prema ustaljenom ritmu uzimanja.

vedrich

10.03.2011. 19:15

Poštovani,

pijem Yaz sada već godinu dana.... pijem ih relativno u isto vrijeme (2-3 sata +/-) i uz njih partner uvijek koristi kondom i prekinut snošaj. Zanima me jel se trebam brinuti oko trudnoće s obzirom da mi prošli mjesec menstruacija izostala a pošto trebam dobit sutra a nema nikakvih naznaka bojim se da bi mogla i ova .. i stvarno me panika hvata jer mi je nevjerojatno da se izostanak uz tablete može desiti , jer je pisalo u kutiji kao da se moze desit jednom ali tesko da bi izostala dva puta za redom sad

Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2011. 00:02

Poštova, uz ovakvu zaštitu (kontraceptivne pilule i kondom) "double Dutch" ne postoji šansa za trudnoćom. Menstruacija može izostati više puta u godini tijekom uzimanja ultranisko dozažnih kontraceptiva. Ne brinite te nastavite uzimati po istoj shemi pilule.

asepsoleta

26.04.2011. 21:46

Poštovani,
pijem Cerazette već 2 mjeseca i 7 dana, ciklus mi inače traje 28 dana, a menstruacija 4-5 dana.
Prošli mjesec kada sam popila prvu kutiju menstruacija mi je trajala 9 dana, a ovaj je mjesec potpuno izostala i kasni već 7 dana, pa se lagano već počinjem zabrinjavati.
Inače, nisam preskočila niti jednu pilulu (1 dan sam ju popila s zakašnjenjem od 10 sati) i kroz cijeli sam mjesec imala spolno odnose s dečkom. Kolika je šansa sa sam i uz korištenje pilula trudna?
Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.04.2011. 10:20

Poštovana, šansa za trudnoćom je malena. Nastavite i dalje uzimati pilule. Za svaki slučaj napravite test na trudnoću.

vedrich

27.10.2011. 23:30

poštovani,

opet se desio izostanak mjesecnice, pijem Yaz godinu i pol, koristimo kondome i prekinut snosaj i panika me hvata... ima li mjesta panici?? uz to me zanima utjecu li cigarete na smanjenje djelovanja Yaza??
Pitala sam vec par osoba i svako ima neku svoju teoriju, znam puno djevojaka koje puše i piju kontracepciju i nije se nista desilo al opet bolje da provjerim ??

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.10.2011. 11:25

Poštovana, kao i gore ranije odgovoreno. Nikako niste trudna. Pušenje ne umanjuje učinak kontraceptiva. Nastavite uzimati Yaz, prema shemi uzimanja.

vedrich

19.12.2011. 21:40

Poštovan,

kako sam student i stalno se seljakam doma i natrag, zaboravila sam kuziju Yata na stolu u stanu.... Ostale su mi dvije zadnje bijele placebo za popit koje ne mogu popit posto sam ih slucajno ostavila?? Hoce li to stvorit kakve probleme ili da nastavim s novom kutijom u predviđeno vrijeme ? Smanjuje li se zaštita ili ?

Hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.12.2011. 10:40

Poštovana, ne smanjuje se zaštita i ništa se neće dogoditi. To su ionako placebo tablete. Nastavite dalje uzimati pilule po navedenoj shemi.

wicked.niky

09.02.2012. 19:55

Dobar dan. Inace pijem tablete jasmin . zadnji put sam ih popila 6.1. a mjesecnicu sam dobila 9.1.
tablete sam prestala piti na mjesec dana ali zato mi sada mjesecnica kasni 4 dana. imala sam spolne odnose ali sa zastitom.
jos uz tosam pod stresom ali me svejedno zanima sto bi mogao biti uzrok izostanka? i prije sam prestala piti pilule na mjesec dana ali se ne sjecam da mi je tako dugo mjesecnica izostala.
hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.02.2012. 22:10

Poštovana, zna se dogoditi duži izostanak menstruacije nakon prekida korištenja pilula, tzv. post pill amenorrhoea.
Svakako isključite trudnoću testom na trudnoću.