Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uranjena menstruacija - hitno


Autor Poruka

12.11.2019. 01:05

Postovani,

Imam 21 godinu. Od kad sam dobila prvu menstruaciju (13 god), uvijek su mi menstruacije redovite, nekoliko dana +- ali u pravilu svakih 28-30 dana. Menstruacije su takoder uvijek bolne, jaki grcevi u trbuhu te bolne grudi (za bolove popijem Nalgesin forte - prepisano od ginekologa).

Zadnju menstruaciju sam imala 23.-28.10., medutim jucer (10.11.) sam opet dobila menstruaciju. Medutim, ovaj put nisam osjetila nikakve bolove u trbuhu niti grceve, bas nista, jedino bolne grudi zadnjih 5-7 dana.
Zanima me da li je to stvarno menstruacija ili sto moze biti? Sada bi mi trebalo biti vrijeme ovulacije, medutim iscjedak je obilan i bas crven (kao normalna menstruacija).
Imam redovite seksualne odnose sa zastitom, ne koristim kontracepcijske pilule.
Mogu li iskljuciti trudnocu?

Pisem vam jer sam na putu i cijeli dan nikako ne mogu dobiti svoju ginekologicu na telefon.
Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

12.11.2019. 10:10

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi, ali prema navedenom moguće da je u pitanju ovulacijsko krvarenje. Budući da je zadnja menstruacija bila 23.10., prerano je da bi krvarenje bilo uzrokovano eventualnom trudnoćom. Postoji mogućnost da je do krvrenja došlo i zbog slabije funkcije žutoga tijela i slabijeg lučenja progesterona. Žuto tijelo luči progesteron koji održava endometrij intaktnim. U tom slučaju na ovo krvarenje će se nadovezati prava menstruacija.