Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.12.2016. 11:55

Bolovi nisu zbog toga. Premali je broj i za liječenje .

Korisnik234

10.12.2016. 13:50

Poštovani doktore,
mom dugogodišnjem partneru je nedavno izolirana ureaplasma nakon čega sam i sama otišla napraviti sve briseve, međutim moj nalaz je uredan, brisevi na ureaplasmu su negativni. On je u međuvremenu dobio i potrošio terapiju.
Zanima me koliko je vjerojatno da ju ja nisam "pokupila" u razdoblju od te tri godine, s tim da smo jedan period koristili kondome kao zaštitu, a jedan period sam ja pila anti baby pilule. Da li ima potrebe da ponovim briseve, pročitala sam da nalaz zna biti lažno negativan.
Pored toga mi je jedino objašnjenje da nismo bili jedini partneri jedno drugome, kompletno sam zbunjena pa Vas pitam za nekakvo objašnjenje ukoliko postoji.
Hvala Vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.12.2016. 15:05

Svakako ponovite pretragu nakon mjesec-dva. Ponekad bude u malom broju pa se ne izolira, ili ste moža u međuvremenu zbog neke druge infekcije uzimali preparate azitromicina ili doksiciklina pa ste na taj način izliječili ureaplasmu.

Selma90

14.12.2016. 10:55

Ponovo se javljam..posto sam pozitivna na mikoplazmu i ureaplazmu dobila sam terapiju doksiciklin i Macmiror vaginalete..test antibiotske osjetljivosti je pokazao da sam na sve antibiotike senzitivna osim na ofloxacin..sada su mi užasni simptomi,bolovi u jajnicima,zdjelici i leđima..čekam da dobijem menzes.dali je možda počeo djelovati antibiotik?stvarno sam prestrašena ..moj doktor je trenutno nedostupan i pitam se dali je ovo dovoljna terapija jer na nalazima piše samo mikoplazma pozitivna (3GR+++) i pozitivna ureaplazma???smatrate li dali je možda trebala dodatna terapija i koja ?idem na wc ucestalo.mnogo hvala i ne zamjerite na čestom javljanju

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.12.2016. 23:35

Terapija je u redu. Nastavite s njom.

Tejica1234

23.12.2016. 17:45

Dobar dan. Imam pitanje. Pre godinu ipo dana mi je ustanovljeno da imam mikoplazmu i ureaplazmu. Odradila sam jednu terapiju i nakon toga nisam otisla na pregled da vidim da li sam se izlecila. Posle toga nisam imala nikakve simptome duze vreme, a u poslednjih par meseci imam pojacan sekret i mislim da nisam ipak izlecila. Zanima me , posto je proslo god ipo dana, da li sam u nekoj opasnosti s obzirom da godinu ipo dana imam to (verovatno) i sta se desava ako neko ima duzi period to. Mnogo sam uplasena ,jer sam svasta cula, zato i saljem ovde da pitam za savet, inace zakazala sam za 9 januar imam pregled u privatnoj klinici. Unapred zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.12.2016. 18:05

Nakon svake terapije nakon 3 tjedna nužno je napraviti kontrolni cervikalni bris. Ne vjerujem da će se nešto dogoditi čak i ako je duže prisutna.

lavica31

05.01.2017. 11:10

Poštovani, nekoliko puta sam Vam pisala,hvala na odgovorima.
Sad me zanima slijedeće, u dogovoru smo za MPO postupak.
Svježim nalazom utvrđeno da suprug ima UREAPLASMU UREALYTICUM, pored svakog "antibiotika" piše S-U VISOKOM TITRU.
Usporedivši stari nalaz i novi, imao ju je i prije 1,5 godine kad smo radili sve nalaze, ali nažalost nitko nas na to nije upozorio, a nama kao laicima je teško iščitati nalaz takve vrste.
Sad smo dobili i jedan i drugi azithromycin od 500mg (popiti 2kom x 2puta, u razmaku 7 dana).
Budući da već dugooo imamo problem sa začećem, zanima me da li je možda navedena bakterija uzročnik neplodnosti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.01.2017. 21:10

Sama bakterija nije uzrok neplodnosti.

tasi

09.01.2017. 00:15

Poštovani,
prije dva mjeseca rađeni su mi bakterijski brisevi u kojima mi je nađeno nekoliko bakterija (e.coli, gardanella vaginalis,...) kojih sam se uspješno riješila i također gljivice koje sam liječila Canesten kremom i vaginaletama 3 dana, no i dalje me konstantno nešto svrbilo, a svrbež je nestajao samo za vrijeme menstruacije. Ponovno sam nakon toga otišla ginekologu (prije 3 tjedna) i tada mi je otkrivena Uraplasma. Također je rađen papa, koji je uredan, i nema gljivica. Pijem antibiotike već tjedan dana ali svrbež i dalje ne prestaje. Gljivice očito nisu u pitanju. Zanima me dali Ureaplasma uzrokuje taj svrbež, i hoću li ga se riješiti nakon što pipijem sav antibiotik, ili je u pitanju nešto drugo (možda HPV, na koji me nisu željeli testirai jer još nemam ni 20 godina)?. Na HPV počinjem sumnjati zbog toga što sam ulaz u vaginu izgleda nekako 'pocijepano' i oštećeno (kao kupus) i prisutno je crvenilo. Ne primjećujem kondiliome kakve vidim na internetu, no promjena izgleda vanjskog spolovila je definitivno prisutna. Ginekologu još ne želim otići sve dok ne popijem sav antibiotik, a ove promjene vidljive na oko NISU bile prisutne kada sam prije tri tjedna bila na zadnjem ginekološkom pregledu. Je li moguće da je Ureaplasma uzrokovala te 'okom vidljive promjene', ili da tražim i testiranje na HPV. I zadnje pitanje: jesu li kondiliom u ranom stadiju lakše izlječivi od kondilioma u kasnom stadiju. Trebam li čekat da završim s terapijom ili odmah otići ginekologu? PUNO hvala na odgovoru!!!

tasi

09.01.2017. 16:25

Nisam spomenula i da se crvenilo znalo tu i tamo pojaviti oko anusa i također sam 2/3 puta znala osjetiti probadanje u njemu. Jeli to zbog Ureaplasme? Muci me to sto svugdje pise da Ureaplasma najčešće nema nikakvih simptoma. Hvalahappy

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2017. 20:40

Za svrbež nije uzrok ureaplasma već uzimanje antibiotika.
Ako primjećujete promjene na vanjskom spolovilu svakako je važno isključiti kondilome.

beren saat

17.01.2017. 21:25

Postovani,

napravila sam briseve dva puta - jednom 2011. - sve (mikoplasma, ureaplasma, klamidija) je bilo negativno, osim HPV-a, a drugi put 2014. - tad je isto HPV bio pozitivan, no ovaj put i ureaplasma 10 na 5, i popis antibiotika s oznakom S, a ciprofloksacin s oznakom I. Kad sam donijela taj nalaz ginekologu koji je bio na zamjeni, bio je vrlo neuljudan i pitao me zasto sam se uopce testirala i jesam li htjela biti bolesna, i jesam li sad zadovoljna sto jesam i tako je taj razgovor zavrsio, bez davanja ikakve terapije. Iskreno nisam znala sto te oznake kod ureaplasme znace, i tako sam ostala misljenja da je samo HPV u pitanju. Nakon toga sam redovno obavljala preglede, i svi papa testovi su bili uredni, i nisam imala nikakve smetnje.
Nedavno mi se partner pozalio ne neke tegobe (bol u prostati), te mu je njegov dr bez obavljanja testova prepisao doksiciklin te da nakon toga obavi i testove. Također je preporucio da i ja obavim testove kod svog ginekologa. No, moj ginekolog mi odbija uzeti briseve, jer kod mene nema nikakvih simptoma, nego samo ako se mom partneru nesto otkrije onda ce i meni uzeti briseve. Slucajno sam danas ponovo pogledala te svoje nalaze, i zapravo shvatila da mi je 2014. detektirana ureaplasma koja uopce nije lijecena. Posve sam zbunjena jer citajuci vas za to je trebalo dati terapiju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.01.2017. 22:25

Trebalo bi napraviti cervikalne briseve svakako i terapija je trebala biti provedena.

beren saat

17.01.2017. 23:05

Shvacam. Hvala puno na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2017. 15:20

Molim.

Lellly

27.02.2017. 21:05

Postovani doktore, u braku sam 6 godina i nikako ne mogu da ostanem trudna. Imam problema sa stitnom zljezdom pijem Letroks od 100mg.,hormoni su sada dovedeni u normalu. T4-8, TSH-1,9...Kod ginekologa sam od 12 do 19 dana poslijr menz.prati je desava li se ovulacija,npr. 16 dan mi je bilo endometeiji trolinijski 10mm D.ov. 29 mm folikul. L.ov 22mm folikul u douglasu nema slobodne tecnosti.
Da bi 19 dan nalaz bio endometeij trolinijski 13 mm desni ovarij 31 mm,lijevi ovarij 22 mm douglas nema slobodne tecnosti,anovulatoran ciklus...
Ginekolog mi je rekao da nece biti ovulacije,da moram raditi pregled prohodnosti jajnika...Mogu li dobiti vase misljenje,unaprijed hvala...Lp

Ivo Balenović, dr. med.

01.03.2017. 11:40

Poštovana,
u sklopu pretraga za obradu neplodnosti bilo bi dobro učiniti pregled prohodnosti jajovoda. Što se ovulacije tiče trebali bi odrediti razinu progesterona 21. dana ciklusa. Pretpostavljam da je suprug učinio spermiogram, a Vi hormonski status

blondie1605

02.03.2017. 19:00

Poštovani,
dana 21.02.2017.god. u 27 +6 tjednu trudnoće, prilikom redovne kontrole, uzet je cervikalni bris te kontrolni Papa test ( prvi nalaz rađen dana 10.08.2016.god. uredan). Napominjem da mi ginekolog do ovog tjedna nije uzimao briseve, ovo je prvi puta, urinokultura rađena 04.10.2016. sterilno)
Iz nalaza kojeg sam danas preuzela stoji: U obrisku cerviksa klasičnim uzgojem (AE; AN) patogene bakterije NISU nađene. U mikroskopskom preparatu nisu prisutni segmentirani leukociti. Chlamydia trachom. NEGATIVNO. U uzgoju cerviksa: PORASLA JE UREAPLASMA UREALYTICUM 10**3
Th: Makrolidi
Tetraciklini

Slijedeći redovan pregled zakazan mi je za 15.03.2017.god., javila bih se već danas svom ginekologu ali je na godišnjem do 10.03. Zabrinuta sam za dijete, posebice jer ne znam da li već duže vrijeme imam ovakav nalaz pošto brisevi nisu uzeti na početku trudnoće? Koliko posrast ureaplasme može naštetiti djetetu u ovom stupnju trudnoće?
Zanima me Vaše mišljenje o ovakvom nalazu, trebam li poduzeti nešto do dolaska ginekologa s godišnjeg, odnosno do zakazanog pregleda?
Inače imam jako urednu trudnoću, nisam imala apsolutno nikakvih poteškoća, osjećam se odlično, još uvijek radim i planiram do samog kraja raditi ako se sve nastavi uredno. Od 11.01.2017.god. cerviks mi je 3/4 čl., zatvoren, do tada cijeli članak, ali ginekolog zbog istog nije zabrinut, navodi da je sve uredno. Da li je ureaplasma mogla utjecati na skraćivanje cerviksa?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

djurdjica_9

04.03.2017. 19:55

Poštovani, nakon neuspješnih pokušaja da ostanem trudna, krenula sam na ginekološke pretrage. Papa test je već godinama uredan. Na zadnjem uzv pregledu se uredno vidjela ovulacijska cista ali doktor je rekao da se trudnoća neće ostvariti jer je lijevi jajovod upaljen i 3 cm proširen (adneksitis). Desni jajnik je uredan. Predložio je učiniti briseve i zatim HSG, s tim da mi je propisao Sumamed 3x1, kao i za supruga. Nalazi briseva su sljedeći:
Izolirana je ureaplasma urealyticum 10^3 i mycroplasma hominis 10^3. Obzirom da moraji biti sterilni dobili smo terapiju hiramycinom-jedna tableta svakih 12 sati kroz 7 dana. Smatrate li da je to dobra terapija? Strahujem da je navedeno prosirenje posljedica nelijecenja bakterija jer tko zna koliko ih dugo vec imam, kada smo krenuli na trudnocu ginekolog nije htio raditi briseve "jer je smatrao da ce me to psiholoski opteretiti." Također sam procitala razna iskustva ovdje na forumu i vidim da je ureaplasma posebno neugodna zbog recidiva. Trenutno osjecam pritisak u donjem dijelu trbuha, s antibioticima sam krenula prekjucer. Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu!

Nazad
1 ... 18 19 20 21 22 23 ... 35
Naprijed