Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

123luc456

07.07.2022. 21:40

Poštovani, pišem nastavno na svoju prethodnu poruku.
Ukupno je prošlo 6 tjedana od početka vaginalne infekcije.
Moj mi je ginekolog nakon urednih briseva i žaljenja na i dalje prisutne simptome dao Medazol vaginalete koje nisu pomogle. Nakon toga Macmiror Complex kremu kod koje mi se samo činilo da ide na bolje. Odlučila sam potražiti drugo mišljenje. Novi ginekolog dao mi je ponovo Medazol (ali ovoga puta oralne primjene), uz to Vagisan vaginalete i Rosalgin za vanjsko ispiranje. Rekao je da moram vratiti ravnotežu rodnice i da je sve to začarani krug ako ne koristim ništa za pH (tako nekako). Od tih vaginaleta osjećam kako mi se rodnica jako stisnula. Međutim svrbež je sveprisutan, iscjedak je i dalje tu (zadržava se uglavnom na grliću). Prije je bio pomalo vodenast i grudičast (bijel), sad je "dolje" dosta suho, ali se još uvijek "proizvodi" iscjedak koji ne bi trebao (bijel sirast) i svrbi me spolovilo.

Na toj sam terapiji od ponedjeljka (danas 4. dan). Napominjem da gljivice nisu jer ni Diflucan, ni Canesten ni Plymicol nisu riješili problem.
Trebam li nastaviti s ovom terapijom i nadati se da će se stanje vratiti u normalu? Ili pustiti na miru sve?
Na posljednjem pregledu ginekolog mi nije želio ponovo raditi bris jer su brisevi bili uredni.

Ivo Balenović, dr. med.

08.07.2022. 11:45

Poštovana, nastavite s propisanom terapijom. Savjetujem antikandida dijetu.

123luc456

11.07.2022. 21:55

Hvala Vam na odgovoru.
Terapija je završena, ali su simptomi još uvijek tu, svrbež i iscjedak (bijeli gusti) i to još više.
Ginekolog je trenutno na godišnjem. Možete li mi predložiti što da radim ili koristim da se simptomi ublaže? Prošlo je 6 tjedana od početka simptoma i imam osjećaj da nikad neće prestati.

Ivo Balenović, dr. med.

17.07.2022. 10:50

Poštovana, savjetujem probiotike koji će pomoći u uspostavi normalne mikrobiološke flore.

AsS

17.08.2022. 21:05

Poštovani ,
2017.g. Brisevi su bili pozitivni na ureaplasmu. Nakon toga smo ja i bivši partner dobili terapiju Doksiciklinon. Nedugo nakon terapije ponovila sam briseve i ureaplasma nije bila izolirana . Tijekom 2020.g sam ponovno radila briseve s obzirom sa sam pocela planirati trudnocu i ureaplasma nije bila izolirana . Trenutno sam u 10 tt i nalazi mokraće i urinokulture nisu bas uredni . Dobila sam antibiotik radi uroinfekta. Moje pitanje je može li se ureaplasma ponovno aktivirati s obzirom na prethodna dva sterilna nalaza u ne bas kratkom razdoblju.
Unaprijed hvala

FreBa

23.08.2022. 15:20

Poštovani dr.,
Pozitivna sam na ureaplazmu (10 na 4) već 9 mjeseci. Ginekolog mi pripisuje antibiotike po 7 dana i 14 dana nakon terapije ponavljam briseve, mada se to oduži pa bude i veći razmak. Prvo sam pila azitromicin u kombinaciji sa almacinom jer mi je bila u mokraći pronađena ešerihija. Zatim sam nakon ponovljenog brisa dobila eritromicin kojeg nisam mogla piti zbog alergijske reakcije, za zamjenu ponovno dobivam azitromicin. U međuvremenu, ginekolog me šalje u Petrovu jer meni simptomi nisu prestali (izarazito bolni klitoris/ulaz u uretru). Klitoris je u redu, specijalist me šalje na bris uretre te ponovni papa test. Pronađena mi je ureaplazma (10 na 5) u uretri, ešerihija i enterokok. Ponovno pijem azitromicin. Ginekolog me šalje dr. opće prakse zbog ešerihije i enterokoka. Ona me odbija liječiti jer kaže da je to ginekološka stvar. Ponavljam briseve i mokraću. Ureaplazma u brisu (10 na 4), mokraći (10 na 5) te mikoplazma u mokraći koje do sad nije bilo (10 na 3). Dobila sam doksiciklin 7 dana. Ponovila bris, ureaplazma (10 na 4). Dobila sam klaritromicin 7 dana i Fluconax zbog sacharomyces gljivice. To je zadnje što sam popila od antibiotika, a nakon njega sam pokušala domaćim načinom (kuhanjem vina i češnjaka, pila sam tekućinu ujutro i navečer 7 dana).
Sada sam ponovila urinokulturu i test na ureaplazmu i mikoplazmu iz urina. Bris nisam ponavljala jer je ginekolog na godišnjem. Čekam nalaze.
Kao napomena, kod svakog brisa bila sam negativna na klamidiju i gljivice osim zadnje gljivice koje sam pretpostavljam dobila od puno antibiotika. Papa testovi su svi uredni. Inače pijem neposredno prije antibiotika, tokom antibiotika i 7 dana nakon antibiotika probiotike i stavljam probiotske vagitorije. Ne osjećam neko pretjerano poboljšanje, čak mogu reći da se osjećam lošije nego prije.
Dečko je pio sa mnom antibiotike 2x, ostalo se testirao i svaki put je bio negativan. Nikada nije ni imao simptome pa je moguće da nije bio ni zaražen. Koristimo stalno zaštitu te smatram da nema tzv. ping-pong reakcije.
Ja više ne znam što mi je činiti i kome da se obratim. Postoji li mogućnost da se ne mogu riješiti ureaplasme zbog ešerihije? Možda je ona primarni uzrok. Imala sam ju jednom prije 4 godine i riješila sam ju Ninurom.
Inače imam želučanih i crijevnih problema nakon korone pa mi imunološki sustav nije svaki put tokom godine na izuzetnoj razini. Zdravo se hranim i vodim zdrav život, nikada nisam imala odnos bez zaštite...sve mi je ovo postalo frustrirajuće i jako stresno jer ne samo što ne razumijem kako sam ju dobila, već ne razumijem kako se uz tolike antibiotike nje ne mogu riješiti. Molim Vas, postoji li još nešto što mogu učiniti?
Lijepi pozdrav!

Ivo Balenović, dr. med.

02.09.2022. 11:40

Poštovana, ureaplazma primarno nije patogeni organizam, ali kroz dulje vrijeme može prouzročiti štetu i izazvati progresivno bolesno stanje. Postoji 12 sojeva ureaplazme od kojih 8 sojeva nisu patogeni dok su 4 soja patogena. No, ne postoje testovi koji mogu razlučiti o kojem soju bakterijse se radi, pa je preporuka da se infekcija liječi. Smatra se da ureplazma nije uzročnik vaginitisa, ali može djelovati kao kofaktor. Za liječenje je važan dobar imunitet, a kojemu pomažu slijedeći prirodni preparati: propolis, češnjak, klinčić, cimet, čaj od maslačka, stolisnika i žutike, probiotici, folna kiselina i beta karoten.

JopaJopa1

05.10.2022. 19:20

Poštovani, radila sam bris cerviksa na Ureaplasmu urealycitum i Microplasmu i rezultat je sljedeći:
Izolirane bakterije : Ureaplasma urealyticum - br.bakterija > 10 000 CFU/ml.
Aziromyicin S
Ciprofloxacin S... Svi nostali ovi (ne znam kako se zovu) su S.

Inace sam u 8.tjednu trudnocu
Konstantno imam zuti iscjedak bez bolova, pecenja
Preglwd mi je za tjedan dana
Imam li razlogabza brigu!

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2022. 14:55

Poštovana, nema razloga za brigu. Dobit ćete terapiju i ureaplazma će biti izliječena.

Hana005

01.12.2022. 12:10

Dobar dan. Ja i partner se liječimo od ureaplazme,ja sam počela uzimati terapiju nešto prije. Sugerirano nam je da izbjegavamo spolne odnose do završetka terapije oba partnera,a poslije do negativnog testa samo s kondomom. Pridržavamo se toga,no nedavno,pred kraj moje terapije i u početku njegove,imali smo vrstu intime preko gaćica. Tojest ja sam imala gaćice cijelo vrijeme,i preko njih dnevni uložak,a partner nije imao gace. Nije bilo nikakve penetracije niti doticaja njegovog spolovila sa mojim usnama ili sluznicom. Pomalo sam zabrinuta jer sam ja već pred kraj terapije a on jos nije ni na pola,pa me zanima sljedece. Jeli mi je opet mogao prenijeti preko doticaja okolne kože? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

20.12.2022. 16:45

Poštovana, na opisani način prijenos nije moguć.

Mina9891

28.12.2022. 12:20

Poštovani doktore,
Imam 32 godine. Prije 3 mjeseca javili su mi se simptomi peckanja i crvenila s vanjske i unutarnje strane velikih stidnih usana. Dobila sam terapiju Royazol vaginaletama, potom Difulcan, potom Polygynax no kako nije bilo poboljšanja napravljeni su cervikalni brisevi koji su pokazali Ureaplasmu 10na4 te je bakteriološki bris pokazao neidentificirane gram negativne bacile. Liječena sam antibioticima Doksiciklinom 10 dana 2x1 i Cefaleksinom 4 dana 2×2, prema antibiogramu kao i suprug. Dodatno sam lokalno potrošila 2 kutije Geonisitina te Fluomizin. Kako nakon terapije nije prošlo peckanje a niti crvenilo javila sam se ginekologu koji je 7 dana nakon završene terapije antibioticima ponovio briseve koji su sada uredni. I dalje imam crvenilo i peckanje, a doktor predlaže da odem dermatologu. Peckanje je vrlo neugodno, posebno pri kretanju. Molim Vas informaciju da li je moguće da su brisevi lažno negativni jer je prošlo samo 7 dana od terapije ili je uzrok dermatološki? Naime iste te simptome (crvenilo stidnice i peckanje) imam 3 mjeseca i to su jedini simptomi koje sam imala