Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

daniela

07.11.2001. 19:53

Poštovana,
Prije cca mjesec dana nađene su mi ureaplasma urealitycum i streptococus aglactinae. Nakon terapije doksiciklin caps. u cefaleksin tab. ponovljeni su brisevi. Ponovo je utvrđena ureaplasma a uz to još i chlamidia trahomatis. Pravi zoološki vrt.Moram vam priznati da mi je puna kapa tih spolnih infekcija. Očajna sam jer godinama posjećujem ginekologa u principu svakih mjesec do dva i nikad do sad nalaz nije bio u potpunosti uredan i uvijek kljukam nekakve tablete i stvaljam raznorazne kreme i vaginalete i uvijek s nešto opako nađe. Prošla sam sve trihomonase, gljivice, gardnerelle, streptokoke, ešerihije i da vam ne nabrajam dalje. Vodim uredan spolni život, jedini mi je partner suprug sa kojim sam već sedam godina. On se testirao i njegovi su nalazi svi negativni.Na higijenu posebno oboje pazimo. Imam spiralu cca godinu i pol dana. I prije i poslije spirale uvijek imam taj žućkasto bijeli iscjedak tako da sam ulošcima ispunjena 365 dana u godini. Dolazim do zaključka da bi možda bilo najbolje da mi se svi reproduktivni organi odstrane pa bi se valda i te životinjice povukle.Imam 29 godina i dvoje male djece i ne razmišljam o trećoj trudnoći. Zanima me kada će tim problemima doći kraj i kakao mogu sama sebi pomoći obzirom da antibiotici kod mene nemaju više nikakvog efekta. Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Doc. dr. S. Kupešić

08.11.2001. 18:02

Poštovana gospođo Daniela,

Zahvaljujem se na Vašem upitu vezanom uz spolne infekcije. Ne slažem se s Vašom idejom da je odstranjenje spolnih organa rješenje problema spolno uvjetovanih infekcija. U Vašem slučaju savjetovala bih ekstrakciju (vađenje) intrauterinog uloška, upotrebu oralnih kontraceptiva i definitivno izlječenje upale (na temelju cervikalnih briseva i učinjenih antibiograma). Bez obzira na negativan nalaz bbriseva u supruga savjetovala bih da istu antibiotsku terapiju istodobno koristi i Vaš suprug. Tek tako osmišljeni pristup može dovesti do izlječenja upalne bolesti ginekoloških organa.