Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

dolores

15.05.2002. 07:39

Poštovana docentice,
Zahvaljujući ovim stranicama tražila sam od moje liječnice-ginekologa da mi učini ciljane briseve (koje Vi vrlo često spominjete) i nalaz mi je pozitivan na ureaplasma urealyticum-10(4), te su izolirane bacillus vaginalis flora i miješana flora. Moja liječnica propisala mi je Hiramicin 8 dana i Geonistin vaginalete. Kako tjedan dana nakon uzmianja ponovo imam smetnje u vidu manjeg iscjednka i laganog peckanja, te svrbeža (veoma lagani simptomi) zanima me da li tetraciklin djeluje i na bacilus vaginalis ili za te bakterije treba uzeti drugu vrstu antibiotika ili vaginaleta? Da li se nakon ponovljenog brisa na ureaplasmu (koji ću ponoviti nakon 3 tjedna) ukoliko je pozitivan prelazi na drugu vrstu antibiotika ili se nastavlja sa tetraciklinima? Postoji li način da se odredi koji su antibitici optimalni za mene? Alergična sam na penicilin. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

15.05.2002. 15:44

Poštovana,
Terapija koja Vam je propisana trebala bi iskorijeniti Ureaplazmu, te ćete u svrhu provjere nalaza ponoviti ciljani bris na Ureaplasmu. Ukoliko ne dođe do izliječenje infekcije može se nastaviti liječenje alternativnom terapijom Azitromicinom (Sumamed). Važno je provesti liječenje oba partnera istovremeno, jer u suprotnom može doći do recidiva infekcije. Što se tiče bacilus vaginalis flore, ona je normalan nalaz i ne zahtijeva nikakvo liječenje.