Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Urinokultura


Autor Poruka

Verica123

25.07.2020. 17:30

Postovani dr, da li kod sterilnog nalaza urinokulture mozemo iskljuciti infekciju hlamidijom, mikoplazmom i ureoplazmom..
Takodje me zanima ako je kod jednog partnera nema tih bakterija, kolika je vjerovatnoca da nema i kod drugog..hvala Vam

Ivo Balenović, dr. med.

26.07.2020. 11:20

Poštovana, za dokazati navedene bakterije potrebno je uraditi briseve vrata maternice. Ureaplazma, mikoplazma i klamidija se prenose (uglavnom) spolnim putem, pa ako je jedan partner pozitivan velika je vjerojatnost da će biti i drugi.

jela92

24.10.2020. 13:05

Postovani,

Molim Vas za misljenje, naime nekada pri odlasku u toalet osjetim kao pritisak pri dnu stomaka i blago ziganje. Ujedno osjecam blage bolove i u grlu, slicno prehladi.
Trenutno sam 22+1 tjedan, poslednji nalaz urinokulture bio je uredan. Peckanje, svrbez, temperaturu i ostale slicne simptome nemam. Inace se dobro osjecam. Da li mjslite da je moguca upala mokracnog sustava? Tek u srijedu sam narucena za nalaz krvne slike i urina. I sta savjetujete kao preventivu u trudnoci?
Hvala Vam mnogo unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

25.10.2020. 01:50

Poštovana, to je sve normalno u ovoj fazi trudnoće. Što se simptoma s grlom tiče, vjerojatno je u pitanju prehlada. Ako dobijete temperaturu javite se liječniku.