Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


uvjeti za sterilizaciju


Autor Poruka

stela22

13.04.2013. 11:45

Poštovani,
molim Vas da mi odgovorite koja se tocno zdravstvena stanja se uvazavaju da bi se zeni odobrila sterilizacija prije 35. godine zivota?
Naime ,ja imam 33 godine, 3 puta sam rodila,bolujem od hipertenzije(th.Lacipil + Concor), kolelitijaze i nefrolitijaze i ne zelim vise rađati.Imala sam Mirenu ,ali sam je morala izvaditi jer nisam migla kontrolirati hipertenziju, iz istog razloga ne mogu koristiti kontr. tablete. Sada imam spiralu Novu T, ali s njom imam jako obilna krvarenja koja traju 10 dana, sto dovodi do slabokrvnosti.S obzirom na činjenicu da više neću rađati, mislite li da bi mi mogla biti odobrena sterilizacija od strane Etičkog povjerenstva bolnice?
Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.04.2013. 01:55

Mislim da sterilizacija ne bi mogla biti odobrena od strane etičkog povjerenstva, ali vi svakako podnesite zamolbu. Nažalost mislim da ćete morati pričekati da navršite 35.godinu.

tkunic1

04.07.2022. 20:55

Poštovani,
vidim da dugo nije dirana tema, ali Vas molim da mi objasnite odakle dolazi teza da je uvjet za sterilizaciju 35 godina i!!! 3 rođene djece, iako se to nigdje u zakonu https://www.zakon.hr/z/2475/Zakon...dlu%C4%8Divanje-o-ra%C4%91anju-djece ne spominje. Naveden je u članku 8 jedino uvjet koji se odnosi na navršenih 35 godina. Situacija je naime takva da imam navršene godine, ali nemam djece (uopće) niti ih ikada mislim imati te sam izuzetno zainteresirana za postupak same sterilizacije pošto je to najučinkovitija metoda kontracepcije (trenutno sam na pilulama koje ionako nisu preporučljive za osobe 35+, znam da postoji opcija spirale i sl., ali smatram da bi sterilizacija svakako bila najbolje, da ne kažem idealno rješenje za mene).
Hvala unaprijed na odgovoru,lp.

Ivo Balenović, dr. med.

05.07.2022. 10:45

Poštovana, to je pitanje za pravnu službu.