Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


UZBUDENJE PRED IVF


Autor Poruka

dinka

05.04.2002. 18:38

Povremeno osjecam od uzbudenja do blagog straha,pa bi htjela pitati kako sam pred svojim prvim IVF i uzimam Gonal F(dvije ampule,3.4.5. i 6.-ti dan)sprejam u nos tri puta na dan od pocetka ciklusa Superfact,pijem dnevno kapsulu Hiramicina i stavljam Geonistin vaginalete,da li je dozvoljeno samo ponekad(ne stalno)uzeti jednu biljnu dražeju za smirenje Persen.
Mislite li da bi smjela prije punkcije popiti nesto za smirenje,kao Apaurin,jer bi zaista htjela bit opustena koliko je to najvise s moje strane moguce,da si olaksam sam postupak.
Cijenjena doktorice najiskrenije Vam se zahvaljujem sto tako strucno i brzo davate savijete nama koji Vas trebamo.
Predivan je osjecaj kad se u svakom trenutku,sa nekim problemom mogu obratit strucnoj lijecnici i ljubaznoj osobi kao sto ste Vi.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

06.04.2002. 19:14

Poštovana,
Zahvaljujem na lijepim riječima i mislim da je dobro što razmišljate o psihičkom miru koji je od izuzetne važnosti za uspjeh postupka izvantjelesne oplodnje. Bez straha možete uzimati Persen, a na dan zahvata možete uzeti sedativ (Valium, Apaurin i sl). Apaurin se može uzimati i nakon embrio transfera ne samo zbog Vašeg umirenja, već i za regulaciju ev. materničnih grčeva.
Puno sreće u Vašem liječenju bračne neplodnosti.