Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


vag. sekret


Autor Poruka

Tijana

23.02.2002. 02:10

Postovana doktorice,
muci me iscjedak vec dulje vrijeme, oko 6 mjeseci. Bila sam na gin. pregledu. Ginekolog mi je rekao da je nesto VS:/3 , sto i nisam najbolje razumjela . Od terapije sam dobila Sumamed 500 mg, Fromilid 500 mg, za 10 dana i ovule Albothul 10 dana. Na pregledu mi je uradio toaletu jer je u velikoj kolicini sekreta jos bilo i preporucio Erytromicin 250 mg te B- kompleks. Navodno sekret je trebao prestati, ali jos uvijek ga ima znatno manje ali me i dalje iscrpljuje. Spolne odnose sam prestala konzumirati iako imam stalnog partnera i inace smo zasticeni s prezervativom. Nemam volje da i dalje pijem tablete jer mi smetaju zeludcu. Ocajna sam, neznam sta dalje i umorna sam od posjeta ginekologu. Stoga vas molim da mi preporucite sta dalje. Unaprijed zahvalna

Doc.dr. sc. S. Kupešić

23.02.2002. 17:07

Poštovana,
S obzirom da Vaše smetnje traju i dalje vjerojatno se nije u potpunosti pogodila antibiotska terapija. U tom slučaju bih preporučila učiniti cervikalni obrisak na klamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe i anaerobe i u slučaju identifikacije uzročnika provesti primjereno antibiotsko liječenje za oba partnera (prema nalzu antibiograma).