Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaginalna infekcija


Autor Poruka

Mira1111

01.07.2021. 10:10

Postovanje,prije par dana uocila sam na ulazu u unutrasnjost vagine lopticu srednje velicine,vodenastu pri dnu bjelicaste boje malo me pecka ne cesto ne boli me,ne krvarim mada duze vrijeme dok mokrim naprezem se do posljednje kapi,danas sam narucena kod ginekologa menustracija mi je uredna samo me to plasi,dok sjedim vidim ga a kad lezim u unutrasnjosti mi je nisam dirala isto ko da ce puci lp.

Ivo Balenović, dr. med.

01.07.2021. 15:50

Poštovana, bez pregleda ne mogu znati o čemu se radi. Moguće da je u pitanju cista Bartolinijeve žlijezde.

Mira1111

01.07.2021. 18:05

Bila sam na pregledu sve je uredno,samo imam endometriozu moj ginekolog mi je prepisao tablete i kontrolu za 15 dana,jajnici sve uredni uradjen papa test koji ce biti gotov za 20 dana,pa me zanima u vezi papa testa ako je uredno sa svim mozel se on pokazat uredan lp.

Ivo Balenović, dr. med.

02.07.2021. 09:25

Gdje imate endometriozu? I kolika su žarišta endometrioze? Treba pričekati nalaz papa testa, da bi ga mogao komentirati.

Lana4pitanje

07.07.2022. 10:10

Poštovani,
Prije nekoliko dana sam završila sa terapijom koju mi je stomatolog propisao. Pila sam dvije vrste antibiotika, Amoksicilin i Orvagil. Za vrijeme terapije, pila sam jednom dnevno probiotik, ali sam sa probiotikom prestala odmah, cim sam završila antibiotike.

Međutim, već dva dana osjećam svrab na ulazu u rodnicu, sa spoljne strane. Nisam primijetila da je sekret promijenio miris. Zanima me, da li bi to mogla biti infekcija zbog antibiotika?
Mogu li kupiti u apoteci neku kremu ili slično? Ako mogu, molila bih Vas da mi napišete naziv kreme.
Trenutno nisam u mogućnosti otići kod doktora, da li je posjeta hitna? Jako sam uplašena. Odnose nikad nisam imala bez zaštite(kondom), imam stalnog partnera duže vrijeme.

Ivo Balenović, dr. med.

08.07.2022. 11:45

Poštovana, nakon terapije antibioticima česte su gljivične upale. Prema navedenome vjerojatno se radi o tome. Savjetujem neki od vaginalnih antimikotika (Canesten, Rojazol, Plimycol, Vagisan myko kombi...)