Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Varikozitet


Autor Poruka

Dina

23.07.2002. 13:10

Poštovana dr. Kupešić,

prateći ovaj forum nisam naišla na sličan problem pa vas molim za mišljenje. U 30. sam tjednu svoje prve trudnoće i prije otprilike dva mjeseca primijetila sam na spolovilu, na velikoj usni s desne strane, proširenu venu u duljini oko 2 cm koja je dosta ispupčena i ima čvoriće. Inače, na toj strani već 8 godina imam povećanu Bartolinijevu žlijezdu koja mi nikad nije stvarala probleme, osim što se može napipati u veličini trešnje pa je ginekologica smatrala da ne treba ništa poduzimati.
Molim vas da mi odgovorite hoće li i kako ta proširena vena utjecati na porođaj i može li se sada nešto poduzeti.
Napominjem da na nogama nemam vidljivih vena te da u dosadašnjem tijeku trudnoće nisam imala nikakvih problema.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i želim vam ugodan ljetni odmor.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.07.2002. 13:00

Poštovana,
Opisana promjena na vanjskom spolovilu ne bi smjela nepovoljno utjecati na planiranje dovršenja trudnoće. Preporučila bih da učinite ginekološki pregled kojim bi se trebala ustanoviti priroda opisane lezije (varikozitet - proširenje vene ili povećana Bartolinijeva žlijezda). Nakon uvida u lokalni nalaz liječnik će postaviti definitivnu dijagnozu i uputiti Vas u daljnje praćenje i ev. savjetovati primjenu terapije.