Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Višak tableta


Autor Poruka

kikky9

14.11.2018. 13:15

Poštovani,

pijem Yaz kontracepcijske tablete već godinama. Već mi se unazad nekoliko mjeseci događa teška situacija. Obično tabletu popijem čim se ustanem ujutro, no kako su mi smjene dosta teške na poslu (kasno dolazim kući, rano se ustajem) zna mi se dogoditi da ujutro se probudim i nisam sigurna jesam li ju popila. Izvadim ja tabletu iz blistera, no nakon pola sata više nisam sigurna jesam li ju popila ili negdje ostavila (valjda u tom ludilu kad se ustajem i jurim dalje). Novi blister započela sam u nedjelju i jutros mi se to dogodilo, i onda sam popila , za svaki slučaj dodatnu tabletu iz rezervnog blistera. Imam pitanje: dakle vrlo vjerojatno da sam danas popila dvije Yaz tablete. Dalje normalno nastavljam s jednom i nadam se da mi se neće ovo više događati. Trebam li koristiti dodatnu zaštitu (prezervativ) zbog ovog što sam popila dvije tablete danas, a dalje nastavljam normalno i trebam li skracivati ciklus na 23 dana pa onda pauzu ili da pijem normalno 24 dana tbl=?
Hvala najljepša!

Ivo Balenović, dr. med.

15.11.2018. 10:10

Poštovana, nastavite s redovitim uzimanjem po jedne tablete dnevno. Ne može se ništa dogoditi, niti morate koristiti dodatnu zaštitu obzirom da ste uzela dvije tablete. Ciklus možete skratiti za jedan dan. Nište se neće desiti.