Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

klara

15.04.2002. 11:42

Poštovana doktorice U zadnje vrijeme imam česte trenutne probadajuće bolove u jajnicima. Prije dve godina na internističkom pregledu tj. ultrazvuku ustanovljena mi je cista promjera 34mmx41mm na desnom jajniku, koja se je nakon menzisa smanjila na 17x17mm kod ginekologa nisam bila pošto još uvijek nemam intimne odnose zbog neobjašnjivog straha kako od ginekologa tako i od odnosa . Menstruacije su mi bile uredne svakih 28 dana do pred tri mjeseca kada se javlja svakih 32 do 34 dana. Odakle ti bolovi i kakav je moguće izvršiti pregled s obzirom na nevinost. Molim vas da mi preporučite isključivo doktoricu koja bi mi pomogla rješiti moje strahove . Unaprijed zahvalna. (36 godina imam)

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

15.04.2002. 19:12

Poštovana,
S obzirom da se radi o neperforiranom djevičnjaku preporučila bih ultrazvučni pregled tzv tehnikom punog mjehura kojim će se vidjeti bilo kakva patologija maternice i jajnika. Ovakav pregled nakon pripreme (popiti između 1 do 2 l tekućine) možete učiniti u gotovo svim ultrazvučnim centrima, s napomenom da bi bilo poželjno da pretragu radi specijalist ginekolog. Vjerujem da ćete u područnom centru naći kvalificiranog ženskog ginekologa od povjerenja.