Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

dorotea

28.08.2001. 11:49

Poštovana doktorice,
zahvaljujem na vašem odgovoru te Vas molim da mi odgovorite na moje pitanje da su pilule imale uzrok mojih neredovnih menstruacija i infekcija??
Zanima me da li troškove umjetne oplodnje pokriva zdravstveno osiguranje, te koliki isti iznose??
Puno zahvaljujem
S poštovanjem,

Dorotea

Doc dr. sc. S. Kupešić

28.08.2001. 20:43

Poštovana gospođo Dorotea,
Kontracepcijke pilule nisu povezane s nastupom infekcije. Ne smiju Vas zbuniti neki podaci iz epidemioloških studija SADa koji govore da korisnice oralne kontracpcije imaju značajno veću učestalost spolno prenosivih bolesti, što se povezuje s većim stupnjem seksulanih sloboda u pacijentica koje koriste oralnu kontracepciju. Što se tiče hormonskog poremećaja, nakon prekida primjene kontraceptiva ponekad se može pojaviti privremena "lijenost" povratne sprege koja je kroz neko vrijeme bila suprimirana primjenom kontraceptiva. O kojem obliku hormonskog poremećaja se radi govore nam hormonski nalazi.
Što se tiče postupka izvantjelesne oplodnje, Zavod je do sada snosio troškove za tri postupka, a novi prijedlog Republičkog povjerenstva je da se snose troškovi za samo jedan postupak IVFa. O točnoj cijeni postupka trebali biste se interesirati na Zavodu za zdr. osiguranje.