Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zakasnjela menstruacija


Autor Poruka

nora

29.11.2001. 12:28

postovana doktorice-da li je moguce da je zakasnjenje menstruacije od 2,3 dana uzrokovano policisticnim jajnicima ili necim vezanim uz jajnike?moji ciklusi obicno traju od 28-31 dan no ovaj mjesec menstruacija je nastupila 34 dan.jos jedno pitanje-da li je moguce da je nastanku afte u usnoj supljini uzrok HPvirus koji mozda prenosi moj decko?ili bilo koji virus koji se prenosi spolnim putem ili se radi o necemu potpuno nevezanim za to?hvala..nora

Doc dr. sc. S. Kupešić

29.11.2001. 21:34

poštovana,
Smetnje i bolesti usne šupljine (afte) rezultat su lokalnog infekta i vjerojatno nemaju povezanosti HPV infekcijom, već se vjerojatnije radi o drugoj etiologiji (porijeklu) promjena. Navedno odstupanje u duljini menstruacijskog ciklusa od 3 do 5 dana smatra se normalnim i stoga se uvijek prilikom opisa trajanja menstruacijskog ciklusa opisuje odstupanje od 3 do 5 dana. Stoga se nemojte zamarati razmišljanjem o policističnim jajnicima jer su simptomi ovog hormonskog poremećaja puno složeniji (pacijentice imaju izrazito neredovita menstruacijska krvarenja, menstruacije kasne i po više mjeseci, postoje izraziti problemi s maljavosti, aknama i sl), a odstupanja u trajanju Vaših menstruacijskih ciklusa doista su minorna i ne bi Vas trebala opterećivati.