Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Životni stil kod planiranja trudnoće


Autor Poruka

arctic_monkeys

10.08.2020. 13:15

Poštovani,
molila bih Vas za mišljenje oko životnog stila kod planiranja trudnoće. Suprug i ja radimo na djetetu, u početku smo pokušavanja, nekoliko mjeseci pokušavamo. Imam nekoliko strahova, pa molim za savjet i Vaše cjenjeno mišljenje. Ja sam prilično fizički aktivna, hodam u teretanu, dižem utege (ne preteške, ali dižem - girje, bučice, cca do 25 kg) te prilično pazim na prehranu, izbjegavam ugljikohidrate. Od kad smo krenuli s pokušajima začeća, stala sam s fizičkim aktivnostima zbog blokade. Bojim se da ću nešto poremetiti kod moguće trudnoće, da zbog vježbanja neće doći do oplodnje ili se trudnoća neće zadržati ukoliko ću i dalje nastaviti s vježbanjem u teretani. Molim Vas za mišljenje, jer se vrtim u krugu. Dva tjedna od ovulacije do menstruacije se bojim bilo kakvih aktivnosti i tako u krug svaki mjesec.

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2020. 14:20

Poštovana, umjerena tjelovježba ne može štetiti u ostvarivanju trudnoće. Slobodno nastavite s vježbanjem. Tek ukoliko niti nakon godine dana ne dođe do trudnoće (unatoč redovitim odnosima) počinje se s obradom u smislu neplodnosti.