Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Žuti iscjedak


Autor Poruka

Anonimus012

13.10.2019. 21:40

Poštovani, već par mjeseci imam žuti, rastezljivi iscjedak bez mirisa sa povremenim svrbežom vulve koji se pojavljuje najcesce prilikom mokrenja te nekad na ulošku primjeti grudičasti žuto zelenkasti iscjedak. Prilikom tuširanja primjetim ostatke bijelog iscjetka na prstima poput neke kreme. Radila sam vaginalni bris i bris uretre i u oba brisa pronađene su mi E.Coli te streptokok fekalis i nakon terapije iscjedak je i dalje ostao isti ali je svrbež i učestalo mokrenje prestalo. Bris na gljivice je bio negativan. Također su mi menstruacije neredovne te imam bolove u jajnicima i cistu na desnom jajniku.
Spolne odnose nemam, međutim bilo je kontakta spolnih organa bez penetracije prije 10 mjeseci i prije 2.5 godine. Zadnji partner se testirao na klamidiju, gonoreju i trihomonas i brisevi su bili uredni.
Zanima me da li je moguće da sam tad prije 2.5 godine mogla dobiti neku spolno prenosivu bolest a da se tek sada pojavljuju simptomi ili je u pitanju neki drugi uzrok?
Više mi se ne ide mojoj doktorici jer mi stalno govori kako nije ništa te da se ne bih trebala brinuti ni za taj iscjedak niti za neredovnu menstruaciju koja je takva oduvijek, pa me zanima vaše mišljenje s obzirom da sam nevina briseve cerviksa ne mogu uraditi.

Ivo Balenović, dr. med.

14.10.2019. 21:50

Poštovana, obzirom da niste imali odnose isključena je mogućnost bilo kakve spolno prenosive bolesti. U rodnici (kao i na cijelom našem tijelu) žive mnogobrojne bakterije i gljivice. Kada se naruši mikrovaginalna flora one mogu porasti više od uobičajenog i tako izazvati simptome upale (iscjedak, svrbež, peckanje). Savjetujem da uzmete neki od probiotika koji pomažu uspostavi i održavanju normalne vaginalne flore. Možete ih kupiti u ljekarni bez liječničkog recepta.

Anonimus012

15.10.2019. 23:20

Hvala na odgovoru doktore.
Znači nije moguće zaraziti se petingom, tj.bez penetracije?
Da li su ti probiotici za lokalnu ili oralnu primjenu?

Ivo Balenović, dr. med.

16.10.2019. 10:10

Nije moguće zaraziti se petingom. Postoje probiotici i za oralnu i za vaginalnu primjenu.