Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BOLOVI U DONJEM DIJELU TRBUHA


Autor Poruka

johnnyboy

17.08.2016. 16:50

Poštovani, zadnji pregled kod ginekologa obavila sam prije dvije godine, ali kako sam djevica napravio mi je samo uzv i rekao da ništa ne vidi, tada sam imala bolove s donje desne strane trbuha. Unazad 8 mjeseci konstantno osjećam bolove u donjem dijelu leđa, tupe bolove s lijeve i desne strane trbuha te stalnu mučninu koju ne ublažuju ni tablete. Radila sam urinokulturu koja je uredna. Ovaj mjesec mi je mjesečnica prvi puta kasnila 10 dana, a nikada ne kasni i 12 dan menstruacije još imam svijetlo smeđi iscjedak. Na internetu sam vidjela da su to simptomi raka jajnika, a kako već duže vrijeme imam te simptome jako sam se uplašila jer u obitelji imam povijest raka. Molim vas koje pretrage mogu napraviti i može li nešto drugo uzrokovati te simptome?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.08.2016. 21:05

Smetnje koje imate nemaju veze s rakom jajnika. No morate napraviti UZV pregled i Ca 125 marker za početak s obzirom na obiteljsku anamnezu.

tanja.popo

18.10.2017. 08:17

Poštovani, zadnja menstruacija je bila 26.9., i trajala je do 30.,ciklusi su mi 27,28 ili 29 dana.
Odnos sam imala 2.10 , bez zaštite, ali bez ejakulacije u meni,ne znam da li je to neka sigurnost.
Već par dana osjećam lagane bolove u donjem djelu trbuha,slične onima za vrijeme menstruacije ali jače koji su me zabrinuli jer za vrijeme ovulacije nikad nisam imala ovakve simptome i nikad bolovi nisu ovoliko trajali,ovulacija je prošla uglavnom. Znači osjećam blage do pojačane bolove u donjem dijelu trbuha desno,navečer mi zna biti mučno i pojavi se vrtoglavica. Čitala sam da bi to mogao biti prvi od znakova trudnoće. Iako nije došlo do ejakulacije u mene. Ili biste rekli da je neka upala,cista ili slično pa da odem kod ginekologa?
Hvala unaprijed na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

18.10.2017. 21:20

Poštovana, simptomi koje navodite vrlo su nespecifični tako da ne mogu reći o čemu se radi, ali prema datumu zadnje menstruacije sigurno nisu posljedica trudnoće. Moguće da se radilo o ovulaciji, ali obzirom na lokaciju boli moguće da je i slijepo crijevo u pitanju. Savjetujem posjet liječniku.

KoPitaNeSkita

20.06.2020. 21:10

Postovani, zadnju menstruaciju sam imala 3.6. Inace imam redovne cikluse, 28-30 dana. Odnose smo ja i muz imali redovito jer radimo na bebi (doduse, neoptereceno, nismo konkretno gadjali plodne dane). Zadnji put odnose smo imali ima mozda nekih 5 dana, prije toga, nekoliko puta takodjer. Zadnja tri dana osjecam neodredjene bolove jako nisko u trbuhu (kao neka kratka blaga probadanja) i takodjer u grudima (u grudima nesto jaca probadanja i trenutna). Takve simptome u pms-u nisam imala do sada. Sljedecu menstr. ocekujem oko 1.7., da li je rano jos uvijek napraviti kucni test?
Također imam jedno usputno pitanje. Naime, moja je majka u 30-im godinama imala tumor na jajniku i to jako velik. Prije nego sto je to otkrila jedino sto je primjetila bio je blagi osip na bradi. Ja u zadnjih godinu dana imam taj neobican osip na bradi, kao nekakvu vrstu dermatitisa ali blagu. Da li osip na bradi moze biti ginekoloski vezan?

Ivo Balenović, dr. med.

21.06.2020. 11:35

Poštovana, još je malo prerano za test. Pričekajte još kojih tjedan dana. Osip na bradi nema nikakve veze s genitalnim traktom.

ketty3

04.07.2020. 11:35

Poštovani,
Imam 26 g. Unazad 3 dana javili su se bolovi u donjem desnom dijelu trbuha (predio jajnika). Zadnja menstruacija 22.6 bolovi se pojačavaju pokretom odnosno promjenom pokreta, kad sjednem kad se dignem kad hodam u ležećem položaju kao da ih i nema. Inače imam bolne ovulacije naročito u desnom jajniku zbog kojih doslovno ne mogu hodati no potraju dan ili dva a sada su već tu 3 i pol dana. Papa test je trenutno u izradi čekam nalaz. Iscjedak sam primjetila da je proziran pa naslućujem da je u pitanju ovulacija no ipak sam zabrinuta jer su bolovi dosta intenzivni i na desnoj strani iako je to po meni nisko za crijeva ili nešto drugo, temperaturu nemam. Sto mislite je li u pitanju ovulacijska bol? Moze li trajati nekoliko dana? Trebam li se javiti lijecniku? Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

04.07.2020. 14:50

Poštovana, prema navedenim datumima, moglo bi se raditi o bolovima koji su povezani s ovulacijom, no bez pregleda to ne mogu tvrditi. Ponekad na mjestu ovulacije dođe do jačeg krvarenja, a rijetko i do krvarenja u trbušnu šupljinu što može izazvati jače bolove. Ukoliko bol ne bi popustila za dva, tri dana ili se pojačavala, javite se liječniku.