Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cudna menstruacija


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.02.2011. 19:55

Poštovana, ne znam da li imate anovulacijske cikluse. Treba pogledati UZV-om sredinom ciklusa da se vidi da li ovulirate.
Ukoliko su ciklusi anovulacijski uglavnom se primjenjuju lijekovi kojima se ovulacija inducira. ( Klomifen za početak.)
Što se tiče parakeratoze, predlažem da ako niste, učiniti svakako HPV genotipizaciju i ponovljene cervikalne briseve.
Ureaplasma je spolno prenosiva.
Treba je liječiti ukoliko bude veća od 10 na 4.

lidi

01.08.2012. 23:50

Postovani,
juce i danas sam imala slabo krvarenje i dalje traje (juce sam imala samo nekoliko kapljica). To krvarenje se pojavilo na dan kada sam trebala dobiti. Imala sam nezasticen polni odnos sa prekinutim snosajem. Po nekada smo imali i dva u kratkom vremenskom razmaku, ali momak je urinirao izmedju ta dva odnosa. Mozete li mi reci sta moze biti uzrok tome i da li postoji mogucnost da sa trudna? Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2012. 10:40

Poštovana ureaplasma se nije vratila nego je bila uvijek u malom broju pa se možda nije detektirala ili ste je ponovo dobili od partnera. S obzirom na 10 na 3 nije bila potrebna terapija. Ako planirate trudnoću savjetujem obradu vas i partnera. Papa tes: složio bih se s mišljenjem vašeg ginekologa.

lidi

02.08.2012. 11:55

Postovani,
juce i danas sam imala slabo krvarenje i dalje traje (juce sam imala samo nekoliko kapljica). To krvarenje se pojavilo na dan kada sam trebala dobiti. Imala sam nezasticen polni odnos sa prekinutim snosajem. Po nekada smo imali i dva u kratkom vremenskom razmaku, ali momak je urinirao izmedju ta dva odnosa. Mozete li mi reci sta moze biti uzrok tome i da li postoji mogucnost da sa trudna? Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2012. 21:45

Savjetujem test na trudnoću. Šansa svakako postoji. Koristite najlošiji način zaštite.

Sofija_91

29.05.2013. 20:05

Postovani

Juce sam dobila menstruaciju koja je potpuno crna pracena sa parcicima koji ispadaju. Prosle nedelje sam bila kod ginekologa jer imam problem sa bolovima u predelu desnog jajnika i rekla mi je da imam priraslice na jajniku,zanima me koliko je to opasno? Kao i ovo za crnu menstruaciju? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.05.2013. 02:40

Ako ste bili na pregledu onda se ne morate brinuti.
Vidjet ćete kako će biti dalje.

kikica91

01.06.2013. 14:25

poštovanje,

imam pitanje. imam 21godinu i do sada su mi menstruacije bile normalne trajale su do 4-5 dana.... ali u zadnje vrijeme me mi baš nešto i ne štima... dobijem je na vrijeme ali mi prva dva dana nikako da normalno procuri odnosno imam skroz probojno krvarenje, a zato mi 3 i 4 dan doslovce lije iz mene.. i onda mi se tako taj period menstuacije produlji na 7 dana praktički.... bila sam na pregledu u 1mj i sve je u redu... ne znam dali je to do mojih hormona ili? a također znamo radit i na djetetu pa ne znam dali bi mi nešto tako štetilo...

lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.06.2013. 17:40

Poštovana, mislim da ne trebate biti zabrinuti. Bili ste na pregledu gdje je utvrđeno da vam je nalaz uredan.
Ponekad bude oscilacija u izgledu i obilnosti menstruacija.

titi16

15.06.2013. 20:05

Postovani,

Posljednja menstruacije bila mi je 14.5, te sam trebala sljedeću dobiti 13.6,no još uvijek nije došla. S dečkom imam seksualni odnos i od posljednje menstruacije imali smo odnose 2 puta (27.5 te 5.6). Sada već 3 dana išćekujem menstraciju i ništa. Jako se bojim. Također sam danas dobila neki čudni iscjedak koji je svijetlo crvene boje, te imam bolove u trbuhu kao kod uobičajne menstruacije koja mi nikad nije do sad kasnila i uvijek je bila u razmaku 28,29 dana. Molim Vas da čim prije odgovorite jer se jako bojim da nisam trudna. Također u ponedjeljak budemo radili test-trudnoće, ali bojim se da nije neki drugi problem možda.

Hvala puno!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovana svakako za početak napravite test na trudnoću.

Ake

16.02.2014. 07:00

Postovani,
Imam 22 godine. Imam spolni odnos sa deckom, ne koristimo zastitu nikakvu vec 2 godine, svaka menstruacija mi je bila redovna i nikada nije kasnila, niti ranije. Ovaj mjesec sam dobila 07.02. , trajala mi je 7 dana, kao i inace, medjutim kada se zavrsila imala sam odnos, i dan poslije mi je na vesu bilo nesto kao smedjkaste boje, lici na bjelo pranje ali je smedje boje, okupala sam se, proslo je . Medjutim kada sam maloprije otisla u ttoalet opet se pojavilo, stomak me boli. Zanima me jeli to uredu, ili je nesto u pitanju, trudnoca ili neka infekcija, ili bolest ?! Nikada do sada nisam bila u drugoom stanju, ne koristim nikakva kontracepcijska sredsta, kao ni moj decko. Molim vas Pomozite mi ako moozete, neki savjet ?! Hvala unaprijed...

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.02.2014. 14:30

Ne radi se o trudnoći. Nakon menstruacije kod odnosa smeđi iscjedak je rezultat zaostale menstrualne krvi u rodnici od menstruacije.
Dakle mislim da ne trebate brinuti.
Pratite situaciju pa ako se ponovi otiđite na pregled.

25.04.2014. 20:45

Poštovani, prije 2 mjeseca sam napravila pobačaj u 7 tjednu. Osjecala sam se dobro i menstruaciju sam dobila nakon mjesec dana kao što mi i inače bude samo bez ikakvih bolova, a inače imam bolove prvi i/ili drugi dan i obično mi traje 6-7 dana. Trenutno imam drugu menstruaciju nakon pobačaja, prvi dani su bili također bez bolova, ni trenutno nemam bolove, ali mi izlaze dosta veliki ugrušci krvi(pročitala sam na internetu da su to ugrušci), ponekad mi izlaze mali komadici ali ovaj put jako veliki oko 5 cm veliki i oko 1 cm široki, neugodan osječaj kad sjednem na wc i sve to samo ispadne iz mene... Počela sam intenzivno vježbati prije 2 tjedna i bojim se da nije možda od toga, da nisam možda prerano počela vježbati i da se još trebam oporavljati. Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.04.2014. 12:50

Nije zbog vježbanja. Neki put menstruacija bude obilnija pa se tad pojave ugrušci.

29.04.2014. 10:15

Hvala vam na odgovoru! No menstruacija mi traje već osmi dan, ugrusci koje sam vec spomenila su bili i veliki i jako obilni, u jednom trenutku bi trebala otrcati do zahoda jer bi samo poceli ispadati iz mene i kad bi ispali imala bih osjecaj da bi se mogli sakupiti u sake od obe ruke, i nakon toga bi uslijedilo pretjerano istjecanje krvi. Krv mi je jarko crvene boje, uz vjezbanje promjenila sam i prehranu, negdje sam citala da bi uzrok tome mogao biti nedostatak zeljeza u krvi, da li je moguce da je zbog toga jer jedem manje stvari koje sadrže željezo? Ovako nesto mi se nikad prije nije dogodilo i osobno ne znam osobu kojom se to bar jednom dogodilo. Ništa me ne boli samo bih osjecala neugodnost zbog tih ugrusaka. Danas mi je osmi dan kao sto sam rekla i krv ne prestaje, nije obilna kao prije(zapravo je malo ima naspram prijasnjih dana) i mali su ugrusci i nema ih puno al je i dalje krv jarko crvene boje bez naznaka da ce prestati teći. Zvala sam svog ginekologa koji je trenutno na godisnjem odmoru, i on mi je rekao da to nema veze sa pobacajem jer mi je menstruacija dosla uredno a i vec mi je druga menstruacija nakon toga, ali ja se zaista bojim. Koliko je cesto ovo i da li je moguce da ce se ponovit onakvo izljevanje krvi sa ugruscima koje se ne zadrzava na ulosku nego me zakrvavi cijelu, jer ipak ne zelim sljedeci put ostat zakrvavljana u gradu dok setam? Da i ne spominjem da se budim sa crvemin tockama na krevetu, te sam primjetila da je krv rjeđa tj vodene teksture je samo jarko crvena, sjela sam na wc i izasla je iz mene kao da sam se popisala. Htjela bih vas pitati i da li smijem koristit tampone nakon 2 mjeseca od pobacaja? Oprostite na ovoj dugoj poruci, al trenutno zivim u drugom gradu i ginekolog kod kojeg idem je na godisnjem a jos ne znam za druge dobre ginekologe ovdje. Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2014. 17:15

Poštovana javite se u bolnicu na pregled. Nije normalno da toliko krvarite. Trebaju vam hormoni za zaustavljanje krvarenja.

mica993

25.06.2014. 22:30

Postovani doktore, menstruacije su mi do pre 3 meseci bile redovne, svakih 28-32 dana i uglavnom bolne, poslednjih 3 meseci je to na 34-5 dana, i prilikom krvarenja nema bolova, ali vec cetvrtog dana pocinju krvni ugrusci, tamnije crvene boje pomesani sa sekretom, ti ugrusci traju samo 2 dana i tu je kraj menstruacije, pa me sad zanima da li je to neki poremecaj, ili normalna pojava ciscenja materice? Unapred hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2014. 00:50

Vjerovatno se radi o disfuncijskom krvarenju i anovulacijskim ciklusima. Treba isključiti organski uzrok obilnih menstruacija, kao npr. miom, polip, ciste, kao i koagulacijski poremećaj.

mica993

27.06.2014. 16:40

A da li su disfuncijska krvarenja i anovulacijski ciklusi veliki problem, kako se to leci? da li mogu da dovedu do neplodnosti ili je to samo privremeno? Hvala!