Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2010. 15:16

Poštovana, niste trudni. Simptomi koje ste naveli su simptomi PMS-a.
Odraz su progesteronske aktivnosti u drugom dijelu ciklusa; kao što su osjetljivost dojki, bolne dojke, nakupljanje vode u dojkama i tijelu.
Dakle ne morate se brinuti. Ako Vam i u drugim ciklusima smetnje budu slične posavjetujte se sa svojim ginekologom da Vam se odredi terapija.

mici25

28.11.2010. 20:40

Menstruaciju sam imala 3-6,10. onda sam imala seksualni odnos bez zaštite 28.10. nismo sigurni dali je na vrijeme bio prekinut,odmah drugo jutro sam dobila menstruaciju,ciklusi mi nisu ujednačeni od 21 do 28 dana...sad mi menstruacija kasni,napravila sam test za trudnoču i bio je negativan, dali ipak postoji mogučnost da sam trudna ili da mi kasni zbog stresa?

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.11.2010. 20:55

Poštovana, ne znam koji je uzrok kašnjenju menstruacije ali ako je test na trudnoću negativan onda niste trudni. Za svaki slučaj ako ne dobijete menstruaciju ponovite test za 2-3 dana.

Lana1403

21.12.2010. 12:20

Postovani doktore,

prosli mjesec decko me je oralno zadovoljavao i normalno sam na vrijeme dobila menstruaciju. Medjutim, ovaj mjesec mi kasni vec tri dana iako imam redovite cikluse. Sto bi mogao biti uzrok kasnjenja ( u ovom mjesecu sam se i preselila u drugu drzavu i dalje od svih svojih pa sam malo i pod stresom)? Trdunoca je nemoguca?

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.12.2010. 22:50

Poštovana, mislim da ste sama odgovorila na svoje pitanje. Promjena mjesta prebivališta, stres, nervoza, odvajanje od bližnjih.
Ne morate se previše brinuti za sada. Normalizirat će se stvar već idući ciklus.

malena ja

23.12.2010. 10:56

halo. zanima me samo imala sam mjesecnicu 16.12 i trajala mi je samo par dana- imala sam odnos sa deckom 5 dana kasnije i nismo koristili nikakvu zastitu. mene jako zanima dalije moguce da zatrudnim? iako to nebi zeljela. inace koristim pille redovni i pravim prause 7 dana. help help. hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.12.2010. 11:45

Poštovana, ako sam dobro razumio, uzimate oralne kontraceptivne pilule i imali ste nezaštičen odnos.
Ako redovito uzimate pilule prema propisanoj shemi nikako nećete ostati trudni.

ena82

31.12.2010. 12:31

Poštovani...
Već 1,5 g pokušavam ostati trudna, ali bezuspješno. Ovaj mjesec mi se u drugoj polovini ciklusa pojavio smedi iscjedak koji je trajao oko 2 dana, to je bilo poslije plodnih dana (ako ih je uopšte i bilo). Interesuje me da li smedi iscjedak znači da ovulacije nije ni bilo, i jos da napomenem da sam imala probadanja u desnom jajniku na polovini ciklusa, ali onaj iscjedak nisam osjetila koji naznacuje ovulaciju. Moze li biti ovulacija bez onog iscjedka i moze li biti sa ovim smedkastim...

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.12.2010. 15:45

Poštovana, smeđi iscjedak i unilateralni bolovi vjerovatno su odraz ovulacijskog ciklusa.
S obzirom da je prošlo više od godine dana uz redovite odnose svakako morate krenuti sa obradom; spolni hormoni, cervikalni brisevi, spermiogram, hormoni štitnjače, prohodnost jajovoda itd.

đole11

03.01.2011. 13:06

poštovani..muči me nešto...jučer smo dečko i ja imali spolni odnos, bez zaštite i velika je mogućnost da je svr. u meni. danas sam sva nervozna dobila mjesečnicu...koja je uranila 10-ak dana...a nikada, ali nikada prije je nisam dobivala ranije! da li se samo nešto poremetilo sa mjesečnicom(a sve drugo štima)? ili sam trudna...? :S

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.01.2011. 16:50

Poštovana, niste trudni. Od stresa i razmišljanja prokrvarili ste ranije. Svakako se javite svom ginekologu za zaštitu za ubuduće.

Dea_07

03.01.2011. 19:25

Imam regularni menstralni ciklus svakih 28 dan,poslednji ciklus sam imala 4.12.10 trebala bih dobiti 01.01.11 ali ovo je prvi put da kasni, i imam bolove na donjem telu trbuha da li je moguce da sam trudna.

LoneyTune111

03.01.2011. 19:30

moj problem je sljedeći.. imala sam odnos s dečkom prije 2mj.. menstruacija mi je tai mjesec otprilike na vrijeme.. inačee imam neredovite i zbrčkane cikluse. zna se dogodit da dva mjeseca dobim 25-og, pa sljedeća dva 30-og a kao peti mjesec kasni puno više.. pošto sam taj mjesec dobila menstruaciju i dečko nije svršio u mene mislim da nisam trudna.
no međutim, sad mi menstruacija kasni već 7dana. bila sam bolesna i doktorica mi je prepisala antibiotik Silapen 1500. već par dana osjećam slabost i vrtoglavicu. antibiotik sam počela piti dva dana prije nego što sam trebala dobit. postoji li onda mogućnost da mi menstruacija kasni zbog uzimanja ovog antibiotika, pogotovo zato što sam osjetljiva na lijekove (želudac)..
postoji li šansa da je to reakcija organizma na bolest (jer sam ležala bolesna skoro dva tjedna) i Silapen??????

tanja_

03.01.2011. 20:05

pozdrav happy zanima me da li postoji mogućnost da sam trudna? s dečkom sam spavala sedmi dan nakon menstruacije koristili smo kondom i sve je bilo ok... iako je decko samo jednom usao u mene bez kodoma puno prije svrsetka ... vec mi kasni skoro 2 tjedna i zanima me da li je moguce da sam trudna??? uopce nisam imala simptome za menstruaciju iako mi je kasnilo pojavljivanje cervikalne sluzi, ali se pojavilo... no ja i dalje nisam dobila ... sto mi savjetujete??? unaprijed zahvalna .... happy

meylara

03.01.2011. 21:25

Poštovani!
Odkako sam prije 3.5god.rodila, menstruacije su prilicno redovite, al moram napomenuti da su prije trudnoce bile grozno neredovite. Danas je tocno deveti dan kako mi kasni m., prvi dan izostanka test je bio negativan, zatim sam ponovila jos dva puta, zadnji maloprije, negativan! Imam uzasno napete grudi, svrbe me bradavice, bole me ledja i imam vec devet dana osjecaj kao da cu dobiti m. i nista. Gladna sam konstantno, malaksala sam, stalno mi se spava i imam pojacan okus i miris. Gotovo sve simptome kao i u prvoj trudnoci, samo sto kad sam onda napravila test kasnila mi je vec debelih 25 dana. Puno sam citala i susrela se sa slicnim slucajevima, kada bi djevojkama, zenama testovi bili negativni,a trudnoca je tu. Moja kolegica je radila test, bio negativan ,a bila je vise od mj.dana trudna! Ne znam mozda sam malo i umislila, al simptomi su tu, a inace ih za vrijeme pms nemam, nisu ni blizu ovima sad! Dali je moguce da test jos ne moze pokazati, al proslo je devet dana, mozda beta HCG da napravim?? Inace mi vec dugo, dugo nije ovoliko kasnila, zapravo zadnje mi je tako kasnila kad sam prvi puta bila trudna! Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2011. 12:21

Poštovana, ne mislim da ste trudni. Ako ne vjerujete testovima na trudnoća učinite Beta HCG.

jeccyy

05.01.2011. 14:06

Poštovani,
Prvi put sam se učlanila na ovakav forum jer sam zabrinuta i treba mi pomoć. Poslednju menstruaciju imala sam 19.12. i trajala je 5 dana. Imala sam odnose sa dečkom od 30.12. i sinoć se desilo nešto što me brine ali možda i nema razloga z abrigu. Ne znam. Tokom odnosa osetili smo da kondom nije na mestu, ostao je u meni. a mi smo odmah prekinuli odnos. Da li postoji mogućnost za trudnoću? Prvi put se srećem sa ovakvom situacijom i nisam sigurna šta treba da radim.
Hvala unapred!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.01.2011. 12:50

Poštovana, šansa za trudnoćom je manje vjerovatna jer taj Vam se događaj dogodio 18.dan ciklusa. Svakako za punu sigurnost bi bilo dobro kroz 72 sata nakon odnosa uzeti postkoitalnu kontracepciju.

nijebitnoimeee

07.01.2011. 22:50

Poštovani,
Imala sam spolne odnos prije 2 mjeseca, i otada nisam dobila menstruaciju, vrti mi se nekad, često mokrim, i počela sam puno više jest,ali napravila sam test za trudnoću i bio je negativan. Da li je moguće da je test bio kriv ili stvarno nisam trudna ?

00

08.01.2011. 01:05

poštovani!
potrebna mi je vaša hitna pomoć
naime. dečko i ja smo imali spolne odnose bez kondoma. ali, on je uvijek svršio vani, jer nismo htjeli probleme. jedan odnos je bio tijekom plodnih dana, drugi tijekom neplodnih. opet kažem. svršio je vani, ne u meni. ali, jučer sam trebala dobiti menstruaciju, ali nisam. kasni mi. uvijek imam osjećaj da ću je uskoro dobiti, a nje nema. :S
prošla menstruacija je bila 9.12. i ciklus mi traje oko 28-30 dana.
zadnji put kad smo imali spolni odnos(tijekom nepolodnih dana), više puta smo ga obavili. ali ne zaredom već nakon pol sata, sat. ako je bilo spermija na dečkovom spolnom organu, jeli moguće da su oni ostali živi, spremni da oplode? jer to je bilo 5 dana prije sljedeće menstruacije. koliko oni žive u nama, ako su ušli?