Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dijane 35 kod policističnih jajnika i problem s prestankom terapije


Autor Poruka

tina00bb

22.10.2013. 23:15

Poštovanje! Željela bih čuti Vaše mišljenje. Prije godinu i 3 mjeseca mi je dijagnosticirana -lagano izražena policističnost i dobila sam terapiju Diane 35. U međuvremenu sam promijenila ginekologa, da bih danas radila ultrazvuk kod novog ginekologa i saznala da iako su jajnici savršeno ozdravili ,no usprkos tome,ja moram nastaviti terapiju sa Diane 35. Na nalazu krvi mi je pronađen povišen ALT enzim,pa me uputila internistuna pregled. Rečeno mi je da ne smijem prestati s uzimanjem Diana jer bi jajnici podivljali i vratili se na staro, a kada odlučim zatrudniti da tada moram raditi pauzu i pokušavati zanjeti. Te nakon trudnoće, ovisno o slučaju(citiram riječi dokotorice) ću moći prestati s uzimanjem, ili nastaviti.Rekla mi je da me moj ginekolog trebao informirati o tome da ću vječno morati uzimati hormonsku terapiju! Molim Vas recite da ovo nije istina. Moji jajnici su zdravi i želim se skinuti s pilula iako ne planiram trudnoću. Tražim druga, treća, četvrta mišljenja, pa bih željela čuti i Vaše.
Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.10.2013. 17:55

Na osnovu rekla- kazala posta ne mogu vam ništa konkretnije reći.
Osobno mislim da trebate napraviti spolne hormone, ogtt, inzulin u serumu, hormone štitnjače pa nakon toga odlučiti što dalje ovisno o nalazima.
Ako se doista radi o pcos-u onda bam trebaju Diane dalje.