Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje nakon spolnog odnosa


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

16.07.2018. 18:35

Poštovana, prema navedenom vjerojatno se radi o ovulacijskom krvarenju. Ukoliko krvarenje ne bi prestalo za dva do tri dana javite se liječniku.

Lucija1234567

03.02.2019. 19:40

Postovani

Imala sam prvi odnos 2.2. rano ujutro. Bolno je bilo samo u samom pocetku ili prvih par puta kada bi ga stavio do kraja tako da mislim da je probio himen (nisam bila sigurna je li vec probiven). Kondom je bio krvav te sam taj dan do predvecer krvarila (kolicinski kao ne bas obilna menga). Vecer i danasnje (3.3) jutro sam krvarila ali jako malo do nista i sada predvecer opet krvarim. Nije ostalo po gacicama ali kada sam se obrisala ostalo je dosta svijetlo crvene krvi. Menga mi dolazi za tocno tjedan i uglavnom je redovita a odstupanja vec jako dugo nisu bila veca od 1-2 dana prije/poslije tako da mislim da je ona iskljucena. Moje pitanje bi bilo je li normalno krvariti ovoliko nakon prvog odnosa i ima li razloga za brigu? Takoder moze li to krvarenje biti znak trudnoce, implantacijsko krvarenje mozda? Mengu sam imala 1.11., 26.11., 20.12.,16.1. a sljedeca dolazi 10.2. pa me zanima i jesam li bila u neplodnim danima? Po mojoj procjeni mislim da definitivno jesam i uz koristenje zastite, iako je svrsio u mene, da je trudnoca takoder iskljucena .
Lp i unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

03.02.2019. 21:50

Poštovana, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana. Krvarenje nakon prvog spolnog odnosa je uobičajena pojava. Sigurno se ne radi o implantacijskom krvarenju, nema razloga za brigu.

Phoenix14

08.03.2019. 10:20

Postovani, rodila sam 27.1.2019.. Nakon neka tri tjedna krvarenje je prestalo, tj ostao je neki roskasti iscjedak. Mjesec dana nakon poroda partner i ja smo imali spolni odnos s obzirom da sam se osjecala spremno i s obzirom da krvarenja vise nije bilo. Medutim, kad smo imali spolni odnos drugi put (tocnije 5 tjedana od poroda) opet mi je pocelo krvarenje po zavrsetku odnosa. Nista pretjerano, al ipak je bila krv dva, tri dana i onda je opet postalo slicno vise nekom krvavom iscjetku. To sam prepisala zaostacima u maternici i njenom ciscenju do kraja. Jucer (5tj + 4 od poroda) smo opet imali odnos s obzirom da je krvarenje stalo i, ponovo, s obzirom da se ja dobro osjecam pa je krvarenje opet pocelo. Sad me to vec brine. Znam da se blizi onaj pregled podstporodajni kod ginekologa, 6 tjedana nakon poroda, al s obzirom da je vikend i ne mogu nazvati ginekologicu prije ponedjeljka se obracam vama. Je li to nesto bas hitno s cim moram pa i ako treba na hitnu ili? Da ponovim, ja se osjecam dobro i nema nikakvih bolova.

Ivo Balenović, dr. med.

08.03.2019. 11:55

Poštovana, bez pregleda je teško reći koji je uzrok krvarenju, ali prema navedenom vjerojatno se radi o kontaktnom krvarenju. Kontaktno krvarenje je uzrokovano mehaničkim oštećenjem sluznice vrata maternice tijekom i nakon odnosa. Sluznica vrata maternice je veoma prokrvljena i takva krvarenja su česta i ne predstavljaju nikakvu opasnost. No, nakon pregleda će se više toga znati.

Lana4pitanje

30.10.2022. 12:40

Poštovani,

7. Dana ciklusa sam imala zaštićen odnos sa dečkom, odnos je bio u neobičnoj pozi koju do sada nismo probali i na početku je bilo bolno.

Kada sam došla kući, sat vremena nakon odnosa, na vešu i na papiru nakon uriniranja sam primijetila malo krvi. Svijetlo crvene, vise kao sukrvica. Takođe, dečko me je zadovoljavao i rukama.
Menstruacija mi je trajala 5 dana, a juče(6. dan ciklusa) još sam imala smeđi iscjedak.(mens uvijek redovne i uredne)
Jako sam se uplašila. Želim Vas pitati, da li je moguće da je do toga došlo, jer je odnos u početku bio malo bolan i grublji? Ili je to zbog menstruacije? Imam li razloga za brigu?
Lp

nerka_s

07.12.2022. 16:25

Poštovani,
Prošli četvrtak sam imala pregled kod ginekologa, a u petak sam radila vaginalni ultrazvuk. Doktorica je rekla da je sve u najboljem redu.
Danas sam imala prvi put odnos nakon pregleda (srijeda) i nakon odnosa je muž na svom polnom organu primjetio smeđkast iscjedak (smeđkasta krv). Na toalet papiru sam i ja primjetila da se pojavio taj iscjedak.
Da li je to normalno, i da li je moguće da je posljedica pregleda i da ta krv tek sad izlazi?
Da naglasim da odnos nije bio ni grub ni bolan.

Unaprijed hvala na odgovoru.