Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moguca trudnoca ?


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2019. 17:45

Ne postoji mogućnost da na te načine dođe do trudnoće. Za oplodnju treba biti u rodnicu unešeno oko 2 ml sperme.

Meduska

20.02.2019. 11:00

Doktore ,dobila sam mens.ima bolova u stomaku a u krvi ima nesto rastegljivo kao neka sluz. Sta je to? I jel mogu se opustit da 100% nisam trudna ? Lpm

Ivo Balenović, dr. med.

20.02.2019. 11:10

100% niste trudni, opustite se.

Bendzii

20.02.2019. 17:35

Postovani,
Interesuje me sledece djevojka je imala menstruaciju koja je trajala jedva 4 dana i dosla je 2 dana ranije,prvi dan je bila jako obilna uz propracene jake bolove,sledecih dana je bilo jako slabo. Nakon nekoliko dana se pojavio smedji iscjedak,uradila je test na trudnocu bio je negativan,uz to ima peckanje mokrace i svrab na usnicama,danas joj se pojavio osjecaj metala u ustima,da napomenem da pije immunace vitamine i minerale (mozda zbog toga osjecaj metala u ustima) . Molim Vas savjet i misljenje. Hvala

Em0608

20.02.2019. 17:40

Poštovani, ciklusi mi variraju od 30-40 dana. Na osnovu nalaza doktor sumnja na pcos. Na pregledu 8 DC mi je ustanovljeno da je folikul 18mm te da bih trebala iskoristit te Dane. Danas mi je 24 DC i jako me bole grudi i bradavice, uvećane su. Medjutim pokušala sam uraditi i test ovulacije koji mi je pokazao +. Da li postoji mogućnost da test grijesi, te da li postoji šansa da sam možda trudna? Hvala unaprijed

Meduska

20.02.2019. 22:10

To sam citala na ovoj stranici sto su dr.odgovarali i kazu kako je moguce i na ovakav nacin . Sta vi strucno mislite o tome? I dr.mozete li mi reci zasto mi u mens.u krvi ima sluzi? "Da, spermiji se u vaginu mogu prenijeti i preko prsta
Dakle, dovoljna je mala količina sperme, koja u vaginu može biti unesena i prstima, a to ne mora nužno biti sjemena tekućina, već i 'kapljice ljubavi' – mala količina predejakulacijske tekućine koja izlazi iz penisa nedugo prije ejakulacije. Samo jedna kapljica te tekućine na prstu je dovoljna da potakne mnogobrojne spermije koji se nalaze u njoj da krenu na put do ženskog jajašca, čim se nađu u pravoj okolini – ženskoj rodnici. Možda zvuči kao znanstvena fantastika ili napad aliena, no bolje je ne riskirati jesi li takav pehist da se to baš tebi dogodi. Lakše se ne prepustiti totalnim strastima i pripaziti, nego kasnije strepiti 'što ako…' ili eventualno završiti na odjelu za abortuse!"

Meduska

20.02.2019. 22:10

Dr.zasto u dobivenoj menstruacij,u krvi ima sluzi? Meni je stvarno krivo sto Vas smaram sa pitanjima potrebno mi je edukacije,nemam s kim razgovarati i pronalazim utjehu i edukaciju na ovom forumu.

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2019. 09:35

Poštovani Bendzii, djevojka je dobila normalnu menstruaciju koja je nastupila nešto ranije. Menstruacije ne moraju biti uvijek istog intenziteta i duljine trajanja. Svrbež može biti posljedica gljivične upale. Preporučam neki od vaginalnih antimikotika. Savjetujem i pregled urina. Okus metala može biti posljedica preparata koji uzima.

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2019. 09:35

Poštovana Em0608, uradite test na trudnoću. Prema svemu navedenom postoji mogućnost trudnoće.

Ivo Balenović, dr. med.

21.02.2019. 10:20

Poštovana, Meduska, u menstrualnoj krvi uvijek ima sluzi. Genitalni trakt je pun žlijezda koje luče sluz. Trudnoća na način koji ste opisali je samo teoretska mogućnost, gotovo ravna nuli.

Meduska

21.02.2019. 17:05

Koja je razlika sto objasnjavate da je teoretski moguce? Znaci opet neke sanse postoje ,jel da? Ili pak sam ne strucna u tim pojmovima. Druga menstruacija koja drugi dan izade previse i onda se umiri ide po malo najvise na toaletu kad sam. Po uloscicma slabo. Zato mene ubrinjava sto vi kazete da postoje lazne menstruacije. Da traju kratko bas kao i moja.

Em0608

21.02.2019. 21:15

Poštovani doktore, jučer sam Vam pisala,medjutim sinoć kasno navečer je nastupila jako obilna menstruacija sa malim ugruscima. Nikada mi se nije desilo da tako rano na 24 DC dobijem. Na zadnjem pregledu mi je dr uključio folacin i aspirin protect. Ujutro sam naručena za nalaze hormona. Nadam se da će sve biti u redu. U jednu ruku mi je drago sto mislim da će se konačno ustabiliti mjesečnica, ali opet me nekako strah da možda nisam izgubila plod.
Hvala Vam puno na odgovoru jako ste ljubazni happy

Ivo Balenović, dr. med.

22.02.2019. 09:25

Poštovana Meduska, uradite test na trudnoću i time ćete otkloniti svaku sumnju. Na temelju izgleda menstrualne krvi i teoretiziranja oko mogućnosti trudnoće ne možemo ništa zaključiti.

Meduska

22.02.2019. 15:10

Dragi doktore ,mene zanima sta vi konkretno,tacno mislite na osnovu cijele moje price i opisivanja svakog detaljcica. Nije mi jasno kako pisete nije moguce ,zatim moguce. Zbunjena sam. Ja sam panicar i kao sto vidite uporna. Nisam nikaad imala odnos,jedino ako himen nije nekako pukao pa zato pitam jel moguce iako je bilo na rukama mu to i zadovoljavao me da bi dosla i ja do nekog tog uzitka. I nakon sveg tog je da li moze ili ne. Nije jasno to Vase ne moguce zatim moguce . Molim Vas tacno ,iskreno misljenje. Hvala na svemu. Lep pozdrav za kolektiv.

Ivo Balenović, dr. med.

22.02.2019. 22:25

Prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće.

Lara1a

23.02.2019. 13:40

Postovani doktore, vec sam vam nekoliko puta pisala i hvala Vam na svim odgovorima do sada. No imam jedan problem i unaprijed se ispricavam na poduzem pitanju.
Znaci od pocetka svoje menstruacije tj. od kad sam dobila prvu imala sam cikule uglavnom 28 dana, nekada 29. I 2018. godine u 7. mjesecu sam isla na putovanje kruzerom po mediteranu i malo mijenjala klimu i bilo je malo stresno. I trebala sam dobiti menstruaciju na bordu a nje nikako nije bilo. Vratila sam se kuci nakon par dana i odmah sljedece jutro mi je dosla. Tada mi je prvi puta toliko kasnila i umjesto uobicajenih 28 ili eventualno 39 dana ciklis je bio 33 ili 34. Od tada su mi ciklusi stalno 31 32 33 dana. Mozete li mi reci zasto je to tako? I jos jedna stvar. Naime ja i partner prakticiramo odnos bez zastite vev godinu dana. Nikada mu se ne desava da prije same ejakulacije dolazi predsjemena tekucina znaci koliko god dug odnos bio, on ce ejakulirati a prije toga nece biti nista. I sada, zadnju menstruaciju sam dobila 22.1. i trajala je do 28.1.. Jucer mi je po kalendaru trebala doci no ne dolazi tj. kasni jedan dan. Imali smo tijekom ciklusa 4 odnosa, jedan od odnosa je bio u plodnim danima i trajao je 15 ak minuta a ostala tri su bila u neplodnim. Imam bolne grudi kao i inaxe prije menstruacije ali me trbuh bar i ne boli. Mi se uzasnk bojimo da nije doslo do trudnoce ali niti jedan put nije svrsio u u mene vec ili na mene ili drugdje ali nebitno znaci niti jedan out nije svrsio u mene i mi se sad uzasno brinemo i molim Vas za Vaš strucni odgovor jer me uzasno muci i sprjecava ta misao u drugim aktivnostima od brige za trudnocu se ne mogu opustiti. Hvala Vam unaprijed i ugodan dan.

Lara1a

23.02.2019. 13:40

I inace imam onaj bijeli iscjedak uvijek i on bi trebao djelovati tako da ubija spermije... znaci nije svrsio u mene ali ima li mogucnosti da je ne znam mozda svega par spermija "odlutalo" pa me oplodilo ili ako je svrsio meni po trbuhu ja bih to obrisala malo papirom i onda bi se isla istusirati samo vodom pa da nekako dok sam se tusirala spermiji s trbuha nisu dospjeli u mene iako nisam gurala prste u spolni organ tijekom tusrianja. . Uglavnom panicar sam i uzasno uzasno se bojim pa se nadam da stvarno nisam trudna jer kazem grudi me dosta bole ali jedan dan kasni. Hvala Vam najljepsa unaprijed doktore i ispricavam se.

Ivo Balenović, dr. med.

23.02.2019. 21:45

Poštovana, prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće. Menstruacije su individualna stvar pojedine osobe. Nekima su cikusi na 26, nekima na 28, a nekima na 34 dana.

Lara1a

24.02.2019. 00:10

Znaci mislite da nisam mogla zatrudnjeti i da neki spermiji nisu mogli "odlutati". Znam da opet treba i dosta puta da dodu i oplode jajasce uopce jer trebaju proci i rodnicu i vrat grlica maternice i maternicu a imam svaki dan bijeli iscjedak koji bi zbog svoje kiseline trebao i unistiti ako je par spermija zalutalo. Napravila bih test da se uvjerim da nisam trudna ali se uzasno bojim rezultata ni sama ne znam vise. Nadam se da stvarno nisam mogla zatrudnjeti ako nije svrsio u mene nikako i da nisu spermiji mogli"zalutati". Hvala Vam na vasem strucnom odgovoru i strpljenju.

BojanaBole

24.02.2019. 12:30

Postovanje...
12.1 sam imala menstruaciju koja je trajala 7 dana.
5.2 smo imali odnose. S tim da je svrsio u mene
Kasnila mi je 5 dana pa je menga dosla 19.2. Koja je trajala 5 dana.. s tim da nije bila kao prosle menge.. tj nemogu ni nazvati da je to bila menstruacija. Jako slabo je isla skoro nista i bila je od svijetlo crvene do crvene boje.. zadnji dan je bilo kao smedji iscjedak. Napravila sam test bio je negativan. Danas me toliko zaboljelo u donjem djelu stomaka te preslo na ledja.. imam osjecaj kao da cu dobiti.
Dali je moguce da sam rano napravila test.
I dali se mogu nadati da sam trudna.