Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak?


Autor Poruka

iva.kuki

18.10.2010. 17:35

Postovani,naime 26. mi je dan ciklusa i jako su mi bolne grudi,nervozna sam i sve ostalo kao inace u doba pms-a...
Ono sto je meni cudno da prvi put u zivotu imam smedji iscjedak na 26.dan ciklusa,inace ga imam 5-6 dan menge...
Spolno sam aktivna,ali uz redovito koristenje kondoma.Zadnji spolni odnos sam imala prije 8 dan znaci 18.dan ciklusa uz koristenje kondoma,ali ovaj me iscjedak tako uplasio da sad jedva cekam prokrvariti,da bi stvar jos gora bila...znam da neke zene imaju krvarenje u trudnoci,imam pretjeran strah od iste i molim vas za bilo kakav odgovor...
P.S. u zadnji mjesec dana dosta je hladno a ja se po navici ne oblacim previse dobro,mozda je neka prehlada?

HVALA

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.10.2010. 22:40

Poštovana, prema ovome što se napisali sumnjam u mogućnost trudnoće.
Smeđi iscjedak se zna dogoditi prije početka menstruacije i predznak je iste. Ne mora se nikako pojaviti svaki ciklus ili rijetko.
Odraz je slabljenja funkcije žutog tijela i sluznica maternice se polako počinje ljuštiti i koji dan prije.
Od tuda taj smeđi iscjedak.

vanja_91

01.12.2010. 21:17

Poštovani !
Da počnem...menstruacija mi je kasnila 3 mjeseca...isla sam gin.prije 15 dana..u pitanju su policistični jajnici...Imala sam seksulani odnos..gdje je partner zavrsio u mene...inace u braku sam i jedva cekam bebu..
prije par dana pojavio mi se tamno smedji iscjedak..a nakon toga i menstruacija koja je samo trajala 2 dana..ne kontam...o cemu je rijec?!Pomoziteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Hvala..

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.12.2010. 16:05

Neredna krvarenja i smeđi iscjedak te kašnjenje menstruacije povezano je uz policistične jajnike.
Predlažem hormonsku obradu kod Vas da se vidi Vaš hormonalni status pošto planirate trudnoću.

hanaana12

20.06.2011. 17:01

prije tjedan dana mi je zavrsila menstruacija,a meni se i dalje na gacicama pojavljuje smedjkasti iscjedak zna biti i svijetlo rozi? sta je to?hvala unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2011. 22:15

Poštovana, mnogo je stanja od upale, benignih cista, periovulacijskog krvarenja i ostalih nenormalnih diskfunkcijskih krvarenja koja se slično manifestiraju.
Savjetujem ginekološki pregled i UZV.

buubaa

27.06.2011. 23:45

Postovani,
zadnja menstruacija je bila 18.05., poslije toga pocinje smedji iscjedak 06.04. koji traje do 17.06. kada pocinje krvarenje koje nije mnogo obilno. Krvarenje traje do 24.06., nakon cega pocinje ponovo smedji iscjedak. Moram da napomenem da su mi menstruacije veoma neuredne oduvijek. Desavalo mi se i prije nesto slicno, ali je obicno bilo na smjene iscjedak i krvarenje, tako da me strah da mi ponovo ne pocne krvarenje. Obicno mi doktor da tablete za zaustavljanje krvarenja, ali to je samo trenutno rjesenje, jer uvijek imam neki problem, ili kasni ili traje previse dugo. Ne znam sta da radim. Imam 26 god. i rodila sam jedno dijete, zatrudnjivanje i trudnoca su prosli bez ikakvih problema.
Molim Vas da mi kazete da li postoji neko dugorocnije rjesenje, jer mi se vise smucilo da stalno idem kod doktora!
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2011. 00:42

Poštovana, ako ne planirate trudnoću savjetujem korištenje kontraceptivih pilula kroz 6 mjeseci.
Ako planirate trudnoću onda gestagene preparate u drugom dijelu ciklusa.

maja88

30.10.2011. 15:15

Poštovani,
jucer ujutro sam primjetila malo smeđkastog iscjetka, poslije čega je uslijedilo, par sati poslije, i malo krvavog iscjetka popracenog bolovima u desnom jajniku.
I opet navecer obilniji smeđi iscjedak, prije čega sam imala bolove u lijevom jajniku.
I danas takodjer imam taj iscjedak, te povremeno blagu nelagodu i slabiji bol u stomaku.
Poslijednja menstruacija mi je bila 10.10., a inače ciklusi mi traju 33-38 dana. Prethodne tri menstruacije su mi bile 3.9., 28.7. i 24.6.
Što bi to moglo biti, imam li razloga za zabrinutost oko trudnoce? Poslijedni i jedini odnos u ovom ciklusu, pri kojem smo koristili prezervativ, bio je prosle sedmice, 11. dan ciklusa.
Inace, bila sam kod ginekologa prije 2 mjeseca, pregled i UZ. Na UZ je sve bilo uredu, dok se na pregledu ispostavilo da imam pojačan iscjedak, za koji sam koristila vaginalete.
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.10.2011. 19:50

Poštovana, smeđi iscjedak događa se kod različitih stanja, te mi je teško konkretno odgovoriti. Može biti tijekom ovulacije, kod cista na jajniku, kod insuficijencije žutog tijela, kod upale jajnika i sluznice maternice itd. Dakle mnogo je uzroka. Ako potraje, savjetujem ginekološki pregled.

maja88

30.10.2011. 20:55

Hvala Vam na odgovoru.
Da dodam da su mi danas tijekom dana uslijedili i jači bolovi, kao menstrualni, koji su sada prestali, nakon čega sam primjetila blago krvarenje i nešto poput dijelova sluznice.
Također, od prestanka menstruacije imala sam dosta jak iscjedak što sam pridodala dosta jačem libidu no obično, te mi je koža mnogo masnija i ten nepravilniji. A nisam mijenjala nikakve životne navike (prehrana i tjelesna i sl. aktivnost kao i obično).
Pa može li taj iscjedak imati kakve veze sa hormonima? I jeli trudnoca iskljucena?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.10.2011. 12:15

Poštovana, trudnoća je svakako isključena. Krvarenje je neuredno, disfunkcijsko i vjerovatno je hormonski uzrokovano.
Savjetujem da se javite na ginekološki pregled.

lsantos

15.11.2011. 11:55

Poštovani!
Oduvijek sam imala neredovite menstruacije i kod ginekologa mi je dijagnosticiran PCOS prije 5god.
Otada sam počela s primjenom Diana 35 i pila sam ih u 3 navrata,prvi put godinu dana,pa sam pauzirala,potom 6mj,pa sam pauzirala 2 god (za to vrijeme sam imala redovite menge),ali sam zbog problema s aknama i dlakavošću,a i aktivnog seksualnog života opet ih počela uzimati i sad ih pijem već 10mj. nakon menge prije 3mj imala sam smeđi iscjedak svaki dan cijelog tog ciklusa sve do iduće menge koji je nakon toga prestao. prije 2mj nakon menge iscjetka nije bilo,da bi se s prestankom zadnje on opet pojavio i bojim se da će opet potrajat sve do kraja iduće menstruacije. kod prijašnjih terapija Dianama nisam imala takvih slučajeva. moram naglasiti da mi kod ove zadnje terapije Dianama koju sam počela prije 10mj je krvarenje izrazito oskudno naspram prijašnjih terapija,a čak sam i bez terapije imala jače menge. kod ginekologice sam inzistirala na UZV jajnika i maternice,što je ona odbila zbog toga jer sam pod terapijom pa je rekla da ne bi imalo smisla. moram li se brinuti ili je to sve posljedica hormonalnog dizbalansa? Hvala unaprijed!

smilealways11

15.11.2011. 15:25

nisam popila,kasno sam vidjela odgovor..ali me zanima sada kolike su sanse?
mislim citala sam ovdje na forumu kako se pilula za dan poslije pije jedino ako su plodni dani..inace da nema potrebe..sada sam zbunjena sad

matea2

15.11.2011. 16:50

Postovani doktore,

u mene je u slucaju lagani krvavi ( vise roskasti ) iscjedak. Naime, sad prilikom posljednjeg mokrenja sam ga primjetila na wc papiru. Ne znam sto znaci. Pijem Logest vec 5 mjeseci i ostale su mi jos 7 tableta do kraja. Ima li to ikakve veze s uzimanjem antibiotika za zub ova dva tjedna? A i na posljednjem ginekoloskom pregledu sad u listopadu, ginekologica je vidjela nakupinu krvi velicine 4mm i rekla da je to mozda polip sto cemo vidjet na sljedecem pregledu.

I jos jedno pitanje, ako sve bude ok i iscjedak se vise ne pojavi, zeljela bih preskociti ovu mjesecnicu sto sljedi. Je li samo trebam nastaviti piti sljedece pakiranje i nakon njega napravit pauzu?

Hvala Vam unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2011. 17:50

Poštovana Isantos
Svakako bi uputno bilo napraviti Vaš hormonski status, hormone štitnjače, inzulin u serumu.
Svakako i UZV pregled. Smeđi iscjedak tijekom ciklusa rezultat je uzimanja Diana. Nakon navedenih pretraga važno je sve evaluirati i eventualno zamjeniti Diane.
Kažem , ja bih postupio na takav način.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2011. 17:50

Poštovana, smileaways ako su Vam ciklusi redoviti sa odstupanjima unutar godine dana manji od 5 dana, te ako ste imali odnos tijekom neplodnih dana svakako nije nužno uzeti postkoitalnu kontracepciju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.11.2011. 17:50

Poštovana, Matea
Radi se o spoting krvarenju koje je uzrokovano uzimanjem niskodozažnog kontraceptiva.
Savjetujem da popijete Logest još 7 dana iz ove kutije, i ne radite pauzu od 7 dana već odmah započnitie sa novom kutijom.

lsantos

15.11.2011. 21:05

Poštovani doktore!
Ja sam upravo i zbog neredovitih menstruacija i problema s nečistom kožom završila kod ginekologa prije 5god zbog sumnje na hormonalni dizbalans što se i potvrdilo kad mi je nađena razina testosterona bila čak 2x veća nego normalna. Progesteron je pak bio toliko nizak da mi je rekla ginekologica da vjerojatno nikad nisam ni imala ovulaciju! (sad imam 20god.) nakon prve terapije Dianama stanje se vidno popravilo,ali po prestanku uzimanja se opet pogoršalo iako se razina testosterona nikad nije vratila tako visoko kao na početku. u međuvremenu sam bila na OGTT, a vadila sam i hormone štitnjače i svi su nalazi bili uredni. ne znam ima li potrebe sad ponovno raditi sve te pretrage? otkad sam na Dianama sad po treći put, jasno mi je da bi i hormonalni status i UZV bio lažan, a ne znam dal mi je sad pametno prekidat terapiju i čekat da mi se tijelo očisti od terapije pa vidjet svoju pravu razinu hormona? osim toga,Diane koristim isključivo zato što sadrže ciproteron acetat koji je jak antiandrogen,a meni ja zaista važno da mi testosteron ne divlja. ne znam jel taj sastojak imaju drugi kontraceptivi kojima bih mogla zamijeniti Diane ako se ovaj smeđi iscjedak nastavi? nudila mi je gin i Yasmin, al je rekla da on to ne sadrži pa da neće ni učinak biti tako dobar kao kod Diana. isto tako me muči pitanje jesu li te Diane meni lijek pošto imam PCOS ili ću danas-sutra žaliti što sam ih pila kad ću htjeti zatrudnjeti?
Najljepša hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.11.2011. 10:30

Poštovana, svakako da su Diane najjači antiandrogen na tržištu. Savjetujem njihovo daljnje korištenje. Premda kao rezultat terapije bilo dobro vidjeti i FSH, LH, E2, progesteron 21 dan ciklusa. Dovoljna je pauza od jednog ciklusa, da se izvade spolni hormoni.
Ako to ne želite, nastavite uzimati Diane, Yaz ili Yasmin.