Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak


Autor Poruka

Snuppy94

15.06.2013. 20:05

Hvala vam na brzom odgovoru, doista ste me umirili. Jos me samo zanima da li postoji mogucnost da mi mjesecnica zbog toga sto mi se dogada izostane ovaj mjesec kojim slucajem i da li se mogu normalno kupati tj.ici na more? I jos me zanima da li bi trebala napraviti nekakav ginekoloski pregled ili da pricekam iduci mjesec pa da vidim kako ce se to sve skupa dalje razvijati? Unaprijed hvala na nadam se i ovaj put brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Pričekajte koji mjesec za pregled.

Snuppy94

19.06.2013. 13:40

Poštovani,
izvinite na smetnji ali imam par pitanja vezana uz sve ono što sam prethodno navela u porukama. Naime menstruacija mi još uvijek nije došla i sada sam već jako zabrinuta zbog toga što u nedjelju nakon što sam se vratila s mora je iz mene ispao nekakv smeđe-crni sluzavi komad nakon kojeg su se pojavili krvavi tragovi na wc papiru. Idući dan nisam otišla na more, a na ulošku nije bilo nikakvih tragova ni naznaka menstruacije ali sam imala čudan osjećaj u donjem dijelu trbuha kojeg imam i inače prije nego trebam dobiti menstruaciju. Jučer sam bila na moru i sinoć sam malo prokrvarila, a jutros mi opet nema menstruacije ni ikakvih tragova. Jako sam zabrinuta zbog toga što mi se događa pa vas molim da mi odgovorite da li sam pogriješila što sam išla na more i da li smijem nakon svega što mi se dogodilo svjedno ići na more ili ne i da li postoji mogućnost da mi menstruacija izostane ovaj mjesec bez obzira na sve te tragove, a da mi idući mjesec zbog toga bude pojačana i da li se trebam ozbiljno zabrinuti s obzirom na sve?! Unaprijed vam hvala na nadam se brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.06.2013. 14:00

Teško mi je na ovo odgovoriti na neviđeno.
Svakako savjetujem pregled i UZV u dogledno vrijeme. Ništa se ne može ozbiljnije dogoditi.

Snuppy94

19.06.2013. 15:15

Hvala vam puno na odgovoru. Obavezno ću napraviti UZV pregled u dogledno vrijeme, a do tada ću se pokušati što više opustiti i ne misliti loše o tome što mi se događa pa će možda menstruacija i doći sama od sebe. Posebno me umiruje ovaj komentar da se ništa ozbiljnije ne bi trebalo dogoditi. Stvarno vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.06.2013. 19:55

Molim.

Caperucita Roja

19.06.2013. 21:55

Poštovani,
posljednju sam mjesečnicu dobila 15.5. Trajanje ciklusa obično mi varira od 28 do do 35 dana. Prethodni je ciklus trajao 30, a onaj prije njega 35 dana. Sedmi dan ciklusa imala sam nezaštićeni odnos. Početkom lipnja (oko 17./18. dana ciklusa) pojavio mi se dosta obilan smeđe-crvenkasti iscjedak koji je trajao 7 dana. Mjesečnica mi još nije stigla pa me zanima možete li pretpostaviti o čemu se ovdje radi? Čitala sam na ovoj temi i vidjela opcije od stresa, infekcija do implantacijskog krvarenja pa sam zabrinuta. Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2013. 08:45

To ne znam od čega je. Još uvijek je u okviru dozvoljenih odstupanja.

crvenperka

20.06.2013. 17:15

ee ovako zadnja menga mi je bila od 13.5- do 18.5 .. te nakon 10 dana od završene menge pojavio mi se smeđi iscjedak trajao je 2 dana.... i sad menga mi kasni 5 dana.... al u tom razdoblju imala sam smrtni slučaj... bila sam i prehlađena... i imam redovne seksualne odnose.. i to prekinuti snošaj... sad neznam što da mislim... čemu onaj smeđi iscjedak.. zašto mi menga kasni..jel zbog zabrinutosti, zbog nervoze?? jel moguće da uopče nisam trudna... jer uvijek pazimo dobro.!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2013. 22:50

Napravite test na trudnoću. Moglo bi se raditi o trudnoći.

Caperucita Roja

21.06.2013. 11:50

Poštovani,
samo da se vratim na prethodni post. Može li se ovdje raditi o trudnoći iako u vrijeme odnosa nisam bila u plodnim danima i nije došlo do ejakulacije? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.06.2013. 15:15

Mislim da trudnoća nije moguća.

Snuppy94

27.06.2013. 10:20

Poštovani,
nakon svih onih problema koje sam imala sa menstruacijom prokrvarila sam kao i uobičajeno. Sada me samo zanima jedno. Opet mi se događa da mi na ulošku ima nekakav smečkasti trag, a kada se obrišem papirom malo krvuckam...imam neke smečkasto-crvenkaste tragove. Da li je to nešto ozbiljno ili mi se zbog svih problema koje sam u prethodnim postovima iznjela menstruacija malo produljila i sada je pri kraju?? Kod ginekologa sam naručena za pregled tek u deveti mjesec, a nigdje na internetu nisam uspjela pronaći pravi odgovor na ovo svoje navedeno pitanje. Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2013. 12:10

Normalno je to, ne brinite.

aaa90

16.08.2013. 12:00

Dobar dan postovani,
imam 23 godine, zadnju menstruaciju sam imala 24/07 prije toga 29/06... 08.07 sam bila na ginekoloskom pregledu gdje sam radila i UZ i doktorica je rekla da se sve uredu. Propisala mi je kontracepcijske piluela LOETTE koje sam pocela da pijem na ovom poslednjem ciklusu. Prije 5 dana, tacnije 12.08. mi se pojavio smedji iscjedak, koji je iz dana u dan varirao, nekad zna biti obilan a nekad samo uz malu nuzdu. Jedan dan je bio zgrusan i gust ostale dana rijedak. Zanima me da li ovo ima veze sa koristenjem ovih pilula i da li je ovo mozda pocetak mog drugog ciklusa ili je nesto trece u pitanju... zbunjena sam i mnogo uplasena jer mi se ovo prvi puta desava. Imam redovne odnose i do sada nisam imala probleme menstruacije su mi bile u razmaku od 24-28 dana.
Unaprijed se zahvaljujem i lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.08.2013. 19:15

Svakako se radi o probojnom spoting krvarenju koje je uzrokovanu uzimanjem niskodozažnih kontraceptivnih pilula, te se viđa često kod započinjanja s istima.
Ne brinite isto će prestati uskoro a vi nastavite uzimanje pilula prema propisanoj shemi.

Corleone

04.01.2014. 20:40

Poštovanje,
imam ovaj smeđi iscjedak u danima kad' bih trebala da dobijem svoju menstruaciju . zadnja je bila 1.12.2013 i sad je trebala 28.12.2013 međutim prije desetak dana sam imala slučaj da su spermatozoidi mogli doći u dodir sa mojom vaginom .. Imala sam na sebi gaćice i štramplice obične (hulahopke), međutim momak je bio na meni i rukom sam ga zadovoljavala, svršio mi je na stomak al' se sad bojim da kojim slučajem nije kanulo dole i da je prošlo kroz to sve jer su mi i gaćice bile vlažne, vjerovatno i od mene .. radila sam prije 3 dana test trudnoće koji se pokazao kao negativan, al' ne mogu da se smirim jer mi ovaj iscjedak traje već 3-4 dana, a čitala sam po netu da se to javlja najcesce zbog trudnoće ... Inače i nevina sam i stvarno ne znam kako bi to moguće bilo da tako daleko sperma ode u moj polni organ ..
nikad mi se ovo prije nije dešavalo al' me zbunjuje ovaj smeđi iscjedak i zaista ne znam šta da radim, ne želim da ostanem trudna i zaista bi bio to tako glup način za trudnoću al' sve mi navodi na to :S Kasni mi menstruacija već 6-7 dana ...

Unaprijed zahvaljujem ..

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.01.2014. 22:25

Ne radi se o trudnoći. Stres, upala, cista mogu rezultirati smeđim iscjetkom.
Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.

monano

15.02.2014. 20:10

Postovani Doktore,

12.2. mi je krenuo kao neki roskasto krvarenje i to u pocetku je bilo samo na toalet papiru nakon brisanja, a kasnije i na dnevnom ulosku pa sam pomislila da je menstruacija uranila 2 dana, obzirom da bih trebala dobiti danas tek.
13.2 ponovo se pojavilo ali jako malo, nisam morala mijenjati ulozak samo jednom i jučer, 14.2. je više izgledalo smeđe i mislila sam da je krenula prava menstruacija, međutim sinoć je to prestalo i danas nema nista,samo obicni iscjedak.

Spolne odnose jos NIKAD nisam imala,iako s deckom prakticiram peting ali smo uvijek obuceni, nikada nam se splovila nisu dotakla direktno na golo, niti me prstima dodirivao po intimnom dijelu, osim po straznjici, citala sam na internetu puno o ovome i blago rečeno isprepadala samu sebe da se ne radi o mogucnosti (ne daj Boze) trudnoce, iako nikad nije svrsio po meni ali me strah da se nije moglo prenijeti nekim carobnim putem (znam da zvuči smijesno, ali to strah iz mene govori)
naime mi je prethodan period bio i izrazito stresan i koristila sam i neke lijekove i imam nervozu zeluca vec par dana pa sam jucer i povratila.

Mozete li me molim Vas prizvati pameti i objasniti zasto je to tako i da li je rijec o samo nesto oskudnijoj mjesecnici ili pak nesto drugo? Oprostite na opsirnom tekstu ali sam poblize htjela objasniti cinjenice. Hvala Vam unaprijed na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.02.2014. 06:55

Ne znam da li se radi o menstruaciji. Na osnovu iznesenog ne znam o čemu se radi.
Možda cista, pcos, upala i slično.