Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Žarenje


Autor Poruka

latica1982

08.01.2020. 17:20

Poštovani,
Već sam Vam se javljala sa svojim problemom prije nekih mjesec dana, ali trenutno ne mogu na forumu naci svoje pitanje, pa cu Vam ukratko objasniti o cemu je rijec.
Moj problem zarenja na ulazu u rodnicu pocinje prosle godine u 6.mjesecu, odlazim kod doktora koji mi govori da mi nije nista, al kao vjerovat ce mi na rijec, pa mi daje rojazol kremu da mazem 7 dana, nakon mazanja mi bude bolje i dobivam menstruaciju, nakon menstruacije ponovo krece zarenje, al sad mi vise ne pomaze ni krema.. Mazem se kantarionom, gyno pro, ali mi nista ne pomaze. U 11.mj odlazim na sistematski pregled gdje napravim vaginalni UZV I PAPA test, UZV je u redu, a PAPA pokazuje upalu, bar mi tako govore, da se javim svom doktoru po vaginalete. Dolazim kod svog doktora s nalazom PAPA test gdje mi on govori da PAPA test pokazuje neku zanemarujucu upalicu za koju oni nisu napisali ni kojeg je tipa, ja inzistiram na vaginaletama jer je zarenje postalo nepodnosljivo, doktor mi daje geonistin vaginalete 6x1 i nakon toga lactogyn vaginalne kapsule.. Nakon zavrsene terapije moj problem se opet vratio, zarenje je nepodnosljivo, pocela sam opet mazati rojazol kremom, al mi se cini da je nakon toga jos gore.
Vise ne znam sto da radim, niti kome da se obratim, o spolnim odnosima ne ma ni govora, jer je to jednostavno nemoguce.
Imam 37 godina, porod carskim rezom prije 5 godina, redovne menstruacije.
Ako imate bilo kakvu ideju sto bi mi moglo biti i kako da si pomognem bila bi Vam jako zahvalna.
Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2020. 18:20

Poštovana, preporučio bih da uradite mikrobiološke briseve (ureaplazma, mikoplazma, klamidija) jer ponekad neka od bakterije može poremetiti mikrovaginalnu floru i na taj način uzrokovati česte, ponavlajuće upale. Kod čestih gljivičnih upala preporučljivo je osim terapije antimikoticima provesti i antikandida dijetu (iz prehrane izbaciti rafinirane šećere, žitarice, brašno, rižu, pekarske proizvode, kupovne suhomesnate proizvode, industrijske sokove, gljive, kavasac i alkohol, a poželjno je konzumirati meso, perad, ribu, povrće, korjenasto povrće, luk, ljutiku, češnjak, avokado, limun, orašaste plodove, maslinovo ulje, biljne čajave i limunadu. Moguće da se radi o lokalnoj iritativnoj reakciji ili alergijskoj reakciji. U tom slučaju bi antibiotska krema s kortikosteroidima pomogla u liječenju. Ponekad je osjećaj žarenje prisutan kod suviše suhe kože (u slučaju pretjeranog pranja). U tom slučaju bi korisna bila neutralna mast kao linola fett. Preporučio bih pregled dermatologa jer možda je u pitanju dermatološki problem.